ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Τι είναι ο πίδακας νερού που εμφανίζεται στο Μπούρτζι: Ούτε σπάνιο φαινόμενο, ούτε γεωλογικό παράδοξο - Τι τον προκαλεί (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:05:00 μ.μ. | | | | |
Τι είναι ο πίδακας νερού στο Μπούρτζι: Ούτε σπάνιο φαινόμενο, ούτε γεωλογικό παράδοξο - Τι το προκαλεί (βίντεο)Ο πίδακας με το νερό που αναβλύζει μπροστά στο Μπούρτζι στο Ναύπλιο και που παρουσιάσθηκε πριν από λίγες ημέρες ως φαινόμενο γεωλογικό που πιθανόν να οφείλεται σε αναρρόφηση του βυθού λόγω εργασιών που έγιναν για την υδροδότηση και ηλεκτροδότηση της καστρονήσιδας, απέχουν από την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι εργασίες για την τοποθέτηση του καλωδίου της ΔΕΗ συνεχίζονται και δεν έχουν ολοκληρωθεί.Μπορεί τα συνεργεία τις προηγούμενες ημέρες να έριξαν το καλώδιο από τον φάρο προς το Μπούρτζι αλλά αυτό δεν αρκεί. Έτσι τα εξειδικευμένα συνεργεία αυτές τις ημέρες πραγματοποιούν στον βυθό την εκσκαφή ενός χαντακιού όπου μέσα σε αυτό θα πέσει το καλώδιο ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα παράσυρσής του από διερχόμενα πλοία και ρεύματα. 

Οι σκαπτικές εργασίες λοιπόν από δύτες στο βυθό, συνοδεύονται από ένα μηχάνημα για την απομάκρυνση των μπαζών που προκύπτουν από τις εργασίες, το οποίο ρουφάει τα χώματα και την λάσπη από τον βυθό και την διοχετεύει με πίεση στην επιφάνεια, ώστε να μείνει καθαρό το σημείο στο οποίο θα περάσει το καλώδιο αλλά και να διευκολύνει την ορατότητα των δυτών από την θολούρα που δημιουργείται.

Έτσι λοιπόν δημιουργείται ο πίδακας νερού και το κατά τα άλλα "φαινόμενο" έχει απλή εξήγηση και δεν υπόκειται σε παράδοξες γεωλογικές περιπτώσεις που φουντώνουν την περιέργεια του κόσμου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ