ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

«Όχι» Χαρδαλιά για μουσική στην εστίαση - Στα κάγκελα οι καταστηματάρχες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:09:00 μ.μ. | | | |
«Όχι» Χαρδαλιά για μουσική στην εστίαση - Στα κάγκελα οι καταστηματάρχες
Αν και πολλοί σήμερα περίμεναν να ανακοινωθεί η άρση της απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα εστίασης αυτό δεν έγινε, αντίθετα μάλιστα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιάς στην σημερινή ενημέρωση που έκανε είπε «Όχι» μουσική στην εστίαση

Λογικές «αντάρτικου» είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς σχολιάζοντας το ζήτημα της μουσικής στην εστίαση. «Υπάρχουν νόμοι οι οποίοι θα εφαρμοστούν» τόνισε.

Όπως εξήγησε, η μουσική «προφανώς δεν κολλάει», αλλά αυξάνει το ρίσκο μετάδοσης του ιού. Συμπλήρωσε, δε, ότι αυτό έχει αποδειχθεί από επιστημονικές μελέτες, καθώς η μουσική συνδυάζεται με τραγούδι (άρα περισσότερα σταγονίδια στον αέρα), χορό και αλκοόλ. Ανέφερε, επίσης, πως η μουσική θα επανέλθει ανάλογα με την επιδημιολογική πορεία της χώρας.

Αντάρτικο από τους μαγαζάτορες

Οι επιχειρηματίες και οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης αντιδρούν στην απαγόρευση μουσικής, ανοίγοντας τα ηχεία σήμερα και αύριο. 

Σε συμβολική διαμαρτυρία προχωρούν απόψε, Παρασκευή (28/05) και αύριο, Σάββατο (29/05), οι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, ανοίγοντας τα ηχεία των μαγαζιών τους από τις 21.00 μέχρι τις 23.45 ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Με ανακοίνωσή του στο Facebook, ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης καλεί τα μαγαζιά εστίασης όλης της Ελλάδας να συμμετάσχουν στη συμβολική αυτή κίνηση, ώστε να επιτραπεί και πάλι η μουσική στους χώρους, καθώς τώρα απαγορεύεται.

Η ανακοίνωση του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης:

"ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ! ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ!

Ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης διοργανώνει μια συμβολική διαμαρτυρία απέναντι στην παράλογη απαγόρευση της Μουσικής και τον περιορισμό του ωραρίου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους απ' όλη την Ελλάδα να "ανοίξουν" τα ηχεία τους και να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28/5 και ΣΑΒΒΑΤΟ, 29/5, 21.00 - 23.45 ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ και η Ελλάδα πλημμυρίζει ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ!

Η συνέχιση της απαγόρευσης της Μουσικής και ο περιορισμός του ωραρίου δημιουργούν τις προϋποθέσεις του φαινομένου των πλατειών, ευνοούν την παραβατικότητα και δημιουργούν μαγαζιά δύο ταχυτήτων.

Συνάδελφοι,

ας κάνουμε μια πολιτισμένη κίνηση για να εκφράσουμε την αγωνία μας και την αντίθεσή μας στην απαγόρευση.

Ας περιχαρακώσουμε την πρωτοβουλία μας!

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την διοργάνωση κορωνοπάρτυ και με οποιονδήποτε χρησιμοποιήσει καταχρηστικά και προσχηματικά την εκδήλωση διαμαρτυρίας".

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ