ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Εκδρομή στην παραμυθένια ομορφιά του Φαραγγιού των Μύλων - Αναχώρηση από Ναύπλιο και Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:33:00 μ.μ. | | |
Εκδρομή στην παραμυθένια ομορφιά του Φαραγγιού των Μύλων
Η Trekking Up Travel διοργανώνει εκδρομή,την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 στους πρόποδες του Bόρειου Ταΰγετου ,στο φαράγγι των Μύλων.

Την Κυριακή 6 Ιουνίου περπατάμε μέσα στην παραμυθένια ομορφιά του Φαραγγιού των Μύλων, που κατεβάζει τα νερά του Βόρειου Ταύγετου στον Ευρώτα. Εμείς ακολουθούμε την πορεία του από το Γεωργίτσι στο Καστόρι,απολαμβάνοντας χρώματα και ήχους.
 
Οι ιτιές,τα πλατάνια,οι λεύκες και οι καστανιές υψώνουν,στο πρώτο μισό της διαδρομής, πράσινα τείχη και οι κισσοί φτιάχνουν στοές,ενώ τα πουλιά και το νερό σκεπάζουν τις φωνές μας. Οσο θα κατεβαίνουνε προς το πιο στενό πέρασμα του φαραγγιού,τόσο η ομορφιά του θα μας κάνει να πιστέψουμε στις νεράιδες.

Κι αφού παίξουμε με το νερό, θα ανηφορίσουμε προς την αριστερή πλευρα του για να το θαυμάσουμε και απο ψηλά. Ύστερα η πορεία μας οδηγεί πάλι σε καταπράσινο και δροσερό περιβάλλον με ήρεμα νερά.Στο τελευταίο κομμάτι θα χαζέψουμε ένα μοναδικό θέαμα: σμήνη από μπλέ λιβελούλες να παίζουν με το νερό!
 
Κι έτσι,γεμάτοι εικόνες, θα επιστρέψουμε στην ΄΄πεζή΄΄ πραγματικότητα και συγκεκριμένα στο Καστόρι, για να απολαύσουμε τις τοπικές λιχουδιές του Ταΰγετου,που θα ΄χει ετοιμάσει ειδικά για εμας ο Κώστας στην ταβέρνα η ΄΄Συνάντησις΄΄.

Για το τέλος έχουμε προγραμματίσει επίσκεψη-περιήγηση στην καλύτερα σωζόμενη βυζαντινή πολιτεία της Ελλαδας,την καστροπολιτεία του Μυστρά.Ο Μυστράς είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς μας χώρους που αξίζει μια προσεκτική περιήγηση (το εισιτήριο είναι 12 ευρώ).Αυτό το ξεχωριστό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς μας αποκαλύπτει ότι η ιστορία είναι πάντα εδώ και εμεις είμαστε τυχεροί που μπορούμε να την γνωρίζουμε σε τόπους τόσο κοντά μας.

Όσοι δεν επιθυμούν την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο,θα αρκεστούν στον καφέ με θέα το ΄΄δρακόχτιστο΄΄ κάστρο του Μυστρά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-Αναχώρηση με λεωφορείο 6.30 το πρωί από Ναύπλιο (σταθμός τρένου απέναντι από τράπεζα Πειραιώς )και 7.00 από την λαϊκή αγορά Άργους .
Απόσταση: 9.68 χλμ.
Διάρκεια: 5.00 ώρες περίπου
Τύπος Πορείας: Διάσχιση
Βαθμός Δυσκολίας :Εύκολη
Απευθύνεται: Άνω των 18 ετών,καλή φυσική κατάσταση
Θετική υψομετρική :304 μ
Αρνητική υψομετρική :774 μ.
Έδαφος :Αγροτικός δρόμος, μονοπάτι.
Επιστροφή: 21.00 περίπου

Απαραίτητα εφόδια για τους πεζοπόρους:
Μποτάκι πεζοπορικό, μπατόν , σακίδιο, κάλτσες, γυαλιά ηλίου ,αντηλιακό , μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο ) ξηρά τροφή- κολατσιό, νερό, δεύτερη αλλαξιά ρούχα.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας , κακής ορατότητας ή για άλλους λόγους που οι αρχηγοί θα κρίνουν, το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί.

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται από την πολιτεία για τον COVID-19, υπάρχει όριο πληρότητας του λεωφορείου .Για το λόγο αυτό είναι αναγκαία η άμεση δήλωση συμμετοχής. Η πλήρωση των θέσεων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
-6948540564 (Σκανδάλης Νίκος).
-6947732750 (Κιντής Δημήτρης).
Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ.
Trekking up travel ,ταξιδεύουμε με ασφάλεια

Μέτρα προστασίας covid-19:
1)Διατηρούμε τη χωρητικότητα στα λεωφορεία με βάση το ποσοστό που έχει ορίσει η πολιτεία.
2)Καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού η ορθή χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.
3)Θα κάνουμε δεκτές/ούς στις εκδρομές μας μόνο όσες/ους προσκομίσουν αρνητικό self-test προηγουμένης ημέρας.
4)Κατά την είσοδο στο πούλμαν θα γίνεται θερμομέτρηση και απολύμανση των χεριών


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ