ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Η ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού σε καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η  ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού σε καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα, υποστηρίζοντας ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού, οργανώνουν το διάστημα 16/05/2021 έως 13/06/2021 εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της αλιευτικής κοινότητας και των εμπλεκόμενων φορέων για τον αλιευτικό τουρισμό.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις αλιευτικές περιοχές: Παράλιο Άστρος, Πόρτο Χέλι, Ναύπλιο, Τολό, Γύθειο, Νεάπολη, Ελαφόνησος, Κόρινθος, Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Κυπαρισσία, Κορώνη, Καλαμάτα.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, όπου θα αναπτυχθούν θεματικές εισηγήσεις, οι συμμετέχοντες αλιείς θα ενημερωθούν για τις διαδικασίες και προϋποθέσεις άσκησης αλιευτικού τουρισμού καθώς και για τις δυνατότητες στήριξης από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER Αλιείας.

Ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων ξεκινά στον Αργολικό Κόλπο περιλαμβάνοντας το Παράλιο Άστρος (16/05), το Πόρτο Χέλι (21/05), το Ναύπλιο (22/05) και το Τολό (23/05).

Οι ημερομηνίες των υπόλοιπων εκδηλώσεων θα γνωστοποιηθούν με νεότερες ανακοινώσεις.

Στόχος της καμπάνιας είναι η ενημέρωση της αλιευτικής κοινότητας για την αξιοποίηση του αλιευτικού τουρισμού, μιας μορφής τουρισμού που αναπτύσσεται παγκόσμια και στην λεκάνη της Μεσογείου Θάλασσας και παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι τόσο η ποικιλομορφία της ακτογραμμής, το ενδιαφέρον που αφορά στην οικονομική αυτή δραστηριότητα και η επιθυμία γνωριμίας με το θαλάσσιο περιβάλλον, είναι παράμετροι που μπορούν να αναπτύξουν ένα νέο προϊόν και να αναδείξουν την παράκτια ζώνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως προορισμό αξίας.

Κατά την πραγματοποίηση των παραπάνω εκδηλώσεων θα τηρηθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια ενημέρωσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου (τηλ.: 2713 610171, email: tourismos@arcadia.gr ) και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα (τηλ.: 27570 22807, email: info@parnonas.gr ), ώρες επικοινωνίας 8:00 – 15:00.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ