ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Ζωντανή μετάδοση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας από τον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης Ν.Κίου Αργολίδας (βίντεο)

Ζωντανή μετάδοση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας από τον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης Ν.Κίου Αργολίδας (βίντεο)
Ανήμερα της εορτής της Αγίας Ειρήνης Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Μετά το πέρας της λειτουργίας οι εφημέριοι του ναού της Αγίας Ειρήνης, π. Δημοσθένης και π. Ηλίας Γάτσιος, ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη Αργολίδος για την τιμή που έκανε να παραβρεθεί και να τελέσει την θεία λειτουργία στον εορτάζοντα ναό.
Πανηγυρικά τιμήθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Ειρήνης της μεγαλομάρτυρος στην φερώνυμη εκκλησία στην κωμόπολη της Νέας Κίου στην Αργολίδα.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός από τον γενικό Αρχιερατικό της Μητροπόλεως Αργολίδας π. Πέτρο Αθανασόπουλο ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Η Ειρήνη, της οποίας το λαϊκό όνομα ήταν Πηνελόπη, γεννήθηκε στην πόλη Μαδεδλών της Περσίας και γονείς της ήταν ο έπαρχος Λικίνιος και η ευγενής Λικινία.
Σε πολύ μικρή ηλικία άρχισε την εκπαίδευσή της κοντά σ’ έναν από τους πλέον σοφούς διδασκάλους της εποχής της, τον Απελλιανό, ο οποίος δίδαξε στην Πηνελόπη τη θύραθεν σοφία (αρχαιοελληνική), ενώ τη χριστιανική πίστη τη διδάχθηκε από μία χριστιανή υπηρέτρια του πατέρα της. Όταν τελείωσε η κατήχηση βαπτίσθηκε χριστιανή κι έλαβε το όνομα Ειρήνη.
Μόλις ο Λικίνιος έμαθε ότι η κόρη του έγινε χριστιανή διέταξε να τη δέσουν στα πόδια ενός άγριου αλόγου για να σκοτωθεί. Αλλά από θαύμα, το άλογο στράφηκε εναντίον του και σκότωσε εκείνον. Μεγάλη ήταν η σύγχυση των παρευρισκομένων, αλλά η αγία τούς καθησύχασε κι αφού προσευχήθηκε με θέρμη, ο πατέρας της αναστήθηκε. Αμέσως βαπτίσθηκαν όλοι χριστιανοί.
Στη συνέχεια, η Ειρήνη περιόδευσε σε αρκετά μέρη, όπου δίδαξε το λόγο του Θεού κι έκανε πολλά θαύματα. Στο τέλος αποσύρθηκε σ’ ένα ερημικό μέρος έξω από την Έφεσο, όπου έζησε με προσευχή και άσκηση.
Κατά τα δυτικά Μαρτυρολόγια, η Αγία Ειρήνη μαρτύρησε στη Θεσσαλονίκη, αφού ρίχτηκε στην πυρά. Η Αγία Ειρήνη είναι προστάτις της Κυπριακής Αστυνομίας και παλαιότερα της Ελληνικής Χωροφυλακής.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ