ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Στο Ναύπλιο τίμησαν την Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (βίντεο)

Στο Ναύπλιο τίμησαν την Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (βίντεο)
Οι φετινές εκδηλώσεις στην Αργολίδα για την 19η Μαΐου που έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 στο Ναύπλιο.
Στο Ναύπλιο τίμησαν την Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (βίντεο)
Οι εκδηλώσεις έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής με έπαρση της σημαίας της πόλης του Ναυπλίου από Διμοιρία του ΚΕΜΧ. Στις 11.00 τελέσθηκε  δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων και ομιλία από την κυρία Όλγα Ζαχαράκη , Περιβαλλοντολόγο.
Στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη στην Πλατεία Δημαρχείου, από τους κ. κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζο, τους Βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανό, και Α. Πουλά, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου, (εκπροσωπώντας όλους τους ένστολους), τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, και την Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Παναγία Σουμελά», ενω παρευβρέθηκαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Πρόνοιας Ι. Μαντζούνης, και Δ. Σχοινοχωρίτης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι κα.
Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις έγιναν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων πραγματοποιήθηκαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ