ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Τα μουσεία του Ναυπλίου άνοιξαν τις πόρτες τους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:44:00 π.μ. | |
Τα μουσεία του Ναυπλίου άνοιξαν τις πόρτες τους
Τα μουσεία του Ναυπλίου αποτελούν πολύτιμο μέρος της πολιτιστικής σκηνής της πόλης. Καθώς η πόλη συνεχίζει να ανοίγει υπεύθυνα , τα μουσεία καλωσορίζουν το κοινό με μέτρα κοινωνικής απόστασης, αλλά και νέες εκθέσεις.

Αξίζει να εξερευνήσουμε τα μουσεία της πόλης μας, που ανοίγουν τώρα, για να μην ξεχάσουμε τα συναρπαστικά εκθέματα που φιλοξενούν.

-Ένα από τα πιο αγαπημένα ιδρύματα του Ναυπλίου, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα (Peloponnesian Folklore Foundation) παρουσιάζει με την επανεκίνηση, τη Μίνι Έκθεση (30m2) με φιλελληνικά από τη συλλογή της Ελένης Μαρτίνου που αξίζει να δούμε ενώ αξιόλογο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εκαπιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές αλλά και για ενήλικες "Οδοιπορικό στο Ναύπλιο της Παλιγγενεσίας" http://bit.ly/pli-Nafplion1821-GR

-Η Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου / National Gallery ένα από τα πιο σεβαστά μουσεία τέχνης στη χώρα μας, ανακαινισμένο στην Αθήνα, με το Παράρτημά του στην πόλη μας, ανοίγει ξανά τις πόρτες του στο κοινό παρουσιάζοντας έργα από τις συλλογές του με ιστορική θεματολογία από τον Αγώνα του ’21 για να τονιστεί ο χαρακτήρας της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους. Η Διευθύντρια του Παραρτήματος και Ιστορικός Τέχνης κα Καρακούρτη συνεχίζει τους τελευταίους μήνες να μας παρουσιάζει ηλεκτρονικά, μέσα από τις σελίδες του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων, πολλά από τα έργα που αναφέρονται στην Ελληνική Επανάσταση.

-Το αρχαιολογικό μουσείο Ναυπλίου είναι ανοιχτό και μοιράζεται συναρπαστικές ιστορίες της περιοχής μας, μέσω μιας ποικιλίας μοναδικών εκθεμάτων (μυκηναϊκή πανοπλία των Δενδρών, ειδώλια από τη Μιδέα, την Τίρυνθα, την Ασίνη, πήλινες αναθηματικές ασπίδες) από σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας, όπως το σπήλαιο Φράγχθι, την Τίρυνθα, τη Μιδέα, τα Δενδρά, το Μπερμπάτι, την Ασίνη, την Καζάρμα, την Παλαιά Επίδαυρο, τους Αλιείς και την Ερμιόνη.

-Το Πολεμικό Μουσείο - Παράρτημα Ναυπλίου Πολεμικό Μουσείο Παράρτημα Ναυπλίου που στεγάζεται στο κτίριο της Πρώτης Σχολής Ευελπίδων, παρακολουθεί την ιστορία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, ιδιαίτερα δε τη συμμετοχή των κατοίκων της Αργολίδας στους αγώνες του Ελληνικού Έθνους, από την Ελληνική επανάσταση μέχρι την απελευθέρωση από τα στρατεύματα Κατοχής.

-Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε, όμως και το Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας, όπου μας βοηθά να εξερευνήσουμε την ιστορία αλλά και την καθημερινή ζωή της Βυζαντινής Αργολίδας.

Γιώργος Χατζόπουλος
Μέλος του ΔΟΠΠΑΤ 
Δήμου Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ