ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Ναύπλιο: H εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο πανέμορφο εκκλησάκι στην παραλία Καραθώνας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:03:00 μ.μ. | | | |
Ναύπλιο: H εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο πανέμορφο εκκλησάκι στην παραλία Καραθώνας (βίντεο)
Πανηγυρική ηταν η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού στο Ναύπλιο, όπου εορτάζει όλως ιδιαιτέρως το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο στην περιοχή της παραλίας Καραθώνας.

Χτισμένο επάνω σε λοφίσκο και με θέα την πανέμορφη παραλία και το απέραντο γαλάζιο, κάθε χρόνο μαζεύεται στο εκκλησάκι αρκετός κόσμος από το Ναύπλιο αλλά και τις γύρω περιοχές.
Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Ιερέας π. Ελευθέριος Μίχος, εφημέριος της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου και παρακολούθησαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Πελοποννήσου και Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας Ιωάννης Μαντζούνης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συμβουλίου Απόστολος Μπότσος κα.
Γραπτή μαρτυρία για το πότε ιδρύθηκε το εκκλησάκι δεν υπάρχει αλλά βάση προφορικών μαρτυριών φαίνεται να είναι τουλάχιστον 350 ετών. Κάποτε ήταν και μετόχι της μονής Μεταμόρφωση του Σωτήρος Καραθώνας.
Το εκκλησάκι αυτό μετά την διάλυση του μοναστηριού έμεινε έρημο στην τύχη του, ώσπου το 1910 το πήραν οι Υποδηματοποιοί για να το συντηρούν. 
Με το πέρας του χρόνου και αφού το επάγγελμα αυτό χάθηκε η εκκλησία πέρασε στην διοίκηση της ενορίας Ευαγγελιστρίας στην Πρόνοια Ναυπλίου, όπου και ανήκει ως σήμερα.
Το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι έχει συντηρηθεί εκ νέου από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού ναού Ευαγγελίστριας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ