ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

"Η εξεγειρόμενη Ευρώπη του 1820-21" του Δημήτριου Γιαννόπουλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:58:00 μ.μ. | |
"Η εξεγειρόμενη Ευρώπη του 1820-21" του Δημήτριου Γιαννόπουλου
Ο Δημήτρης Κ. Γιαννακόπουλος, πρώην Σύμβουλος Φιλολόγων Αργολίδας, παρουσιάζει ένα επίκαιρο πόνημα εμπλουτίζοντας το ήδη πλούσιο συγγραφικό του έργο και κυρίως τις γνώσεις μας για το πολιτικο-κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ξέσπασε και αναπτύχθηκε η Ελληνική Επανάσταση.

 Βασισμένη σε μια εκτενή βιβλιογραφία η ανάλυση του ιστορικού-συγγραφέα παρουσιάζει ιδιαίτερες πλευρές των ευρωπαϊκών φιλελεύθερων κινημάτων και της ίδιας της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς επίσης και των αλληλεπιδράσεων στο επίπεδο των ιδεών και των προσανατολισμών. 

Η ανάλυση επιβεβαιώνει και τη μοναδικότητα της Ελληνικής Επανάστασης σε ένα εντελώς εχθρικό γι' αυτήν διεθνές περιβάλλον καθώς η "Ελληνική Επανάσταση σύντομα απέδειξε ότι έτεινε να επικρατήσει, ενώ τα προηγούμενα κινήματα είχαν αποδειχθεί θνησιγενή... 
Η διαπίστωση αυτή εμπεριέχει και την ουσιαστική διαφορά του ελληνικού κινήματος από τα ταυτόχρονά του ιταλοϊβηρικά, που δεν είναι άλλη από τον ριζοσπαστικό χαρακτήρα του. Αποδείχθηκε από την αμετάκλητη απόφαση των υπόδουλων Ελλήνων, ποτέ να μην συμβιβαστούν με τους τυράννους τους. " (σ. 111).

Το έργο προλογίζει ο κ. Θανάσης Χρήστου, Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η παρουσίαση του έργου θα γίνει στο Ναύπλιο το Σεπτέμβριο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Ένωση Συγγραφέων & Λογοτεχνών Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ