ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

20 περιφερειακοί Σύμβουλοι ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:17:00 π.μ. | | |
20 περιφερειακοί Σύμβουλοι ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ
Τα προβλήματα της κορινθιακής – μαύρης σταφίδας είναι πολύ επείγοντα και επιβάλουν άμεσα πολιτικές αποφάσεις από το αρμόδιο Υπουργείο για άμεση απόσυρση των πλεονασμάτων της Κορινθιακής σταφίδας που βρίσκονται στις αποθήκες ιδίως των συνεταιριστικών οργανώσεων αλλά και των ιδιωτών εξαγωγέων διαφορετικά οι τιμές παραγωγού τον ερχόμενο Αύγουστο θα μειωθούν δραματικά και οι συναιτεριστικοί φορείς που έχουν στηρίξει οικονομικά τον σταφιδοπαραγωγό, πληρώνοντας όλη την ποσότητα σταφίδας που έχουν παραλάβει μέχρι σήμερα, θα οδηγηθούν σε χρεοκοπία.


-Ο υπουργός δεν δείχνει διάθεση να στηρίξει την Σταφίδα

-Ο κ. Περιφερειάρχης θεωρεί , παρότι συμφωνήσαμε στην συνεδρίαση στις 14/6/2021 , ότι το ΠΕΣΥΠ δεν έχει απόφαση για το θέμα της σταφίδας όπως είπε στην τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε οι κάτωθι Περιφερειακοί Σύμβουλοι τη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με βάση με βάση το άρθρο 167 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 100 του Ν. 4555/2018 και όπως ισχύει με την εγκύκλιο της 20 Αυγούστου 2019 του Υπουργείου Εσωτερικών μετά από 6 ημέρες όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος, για να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση του Πε. Συ. Π. για « για τη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων για τη σταφίδα.»

Στη συνεδρίαση ζητάμε να κληθούν και να μιλήσουν οι Συνεταιριστικές οργανώσεις που διαχειρίζονται τη σταφίδα « Ένωση Μεσσηνίας» ,η «Ένωση του Κιάτου» και η «Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών» .

Για την απάντηση του ΠΕΣΥΠ στην επιστολή του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για τους ψαράδες της Μαραθόπολης

Με δεδομένο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας μας έχει στείλει επιστολή από τις 17 Ιουνίου και μας ζητάει να τοποθετηθούμε «στο δίκαιο αίτημα των αλιέων και άλλων επαγγελματιών θαλασσίων δραστηριοτήτων της Μαράθου να παραμείνουν στο τόπο τους, να μην χάσουν τη φετινή καλοκαιρινή – τουριστική περίοδο αλλά και τις άλλες, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο και να μην οδηγηθούν σε οικονομική εξόντωση»

Ζητάμε να συμπεριληφθεί και το θέμα αυτό στην έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση που ζητάμε με τις υπογραφές μας

Οι υπογράφοντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

1. Πετράκος Αθανάσιος

2. Δρούγκας Δημοσθένης

3 Δέδες Γεώργιος

4. Βεργινάδη Μαρία

5. Δημητρακοπούλου Ευγενία

6. Καρούζος Χρήστος

7. Καρσιώτης Χρήστος

8. Μποζίκης Αναστάσιος

9. Πουλοκέφαλος Γεώργιος

10. Λυμπεροπούλου Δήμητρα

11. Κάτσαρης Παναγιώτης

12. Σπυριδάκου Μαργαρίτα

13. Νικολάκου Κωνσταντίνα

14. Πισιμίσης Αθανάσιος

15. Γκούνης Απόστολος

16. Ρουμελιώτης Γεώργιος

17. Λυμπέρης Αντώνιος

18. Παπαντωνίου Κλειώ

19. Μπούζα Αντωνία

20. Τζανετέα Αδαμαντία (Ντία)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ