ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Ο πλανήτης γη έχει και επίσημα 5ο Ωκεανό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:25:00 π.μ. | | |
Ο πλανήτης γη έχει και επίσημα 5ο Ωκεανό
Ο πλανήτης μας έφτασε στη δημοφιλή αναγνώριση του πέμπτου ωκεανού του, με την απόφαση του National Geographic να προσθέσει τον Νότιο Ωκεανό γύρω από την Ανταρκτική στους τέσσερις που ήδη αναγνωρίζει: τους ωκεανούς του Ατλαντικού, του Ειρηνικού, του Ινδικού και της Αρκτικής.

Αν και ο χαρακτηρισμός ως ξεχωριστός ωκεανός, για τα ψυχρά ύδατα γύρω από την παγωμένη νότια ήπειρο έχει προκύψει εδώ και 100 χρόνια σχεδόν και χρησιμοποιείται ευρέως από τους επιστήμονες, μέχρι τώρα δεν είχε υποστηριχθεί ευρέως .

Αλλά στις 8 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών - το National Geographic ανακοίνωσε ότι στο εξής θα χαρακτηρίζει τον Νότιο Ωκεανό ως τον πέμπτο ωκεανό στους χάρτες του πλανήτη μας.

"Ο Νότιος Ωκεανός έχει αναγνωριστεί από καιρό από επιστήμονες, αλλά επειδή δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία διεθνώς, δεν το αναγνωρίσαμε επίσημα", δήλωσε ο επίσημος γεωγράφος της κοινωνίας Alex Tait στην ιστοσελίδα National Geographic. "Είναι ένα είδος γεωγραφικής περιέργειας με κάποιους τρόπους."

Μεγαλύτερο αντίκτυπο θα είχε στην εκπαίδευση, είπε: «Οι μαθητές μαθαίνουν πληροφορίες για τον κόσμο των ωκεανών μέσω των ωκεανών που μελετάτε. Εάν δεν συμπεριλάβετε τον Νότιο Ωκεανό, τότε δεν θα μάθετε τις ιδιαιτερότητές του και πόσο σημαντικός είναι. »

Πηγή: Livescience

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ