ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Η "Βουνοπαρέα Αργολίδας" εξορμά στον μυθικό Χελμό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:35:00 π.μ. | | |
Η "Βουνοπαρέα Αργολίδας" εξορμά στον μυθικό Χελμό
Στις 04/07/2021 η Βουνοπαρέα Αργολίδας εξορμά  στη λίμνη Τσιβλού – Περιστέρα – Παλιοκαστράκι – Πηγή της Γκόλφως και στον Καταρράκτη στον ποταμό Κράθι. 

Η θέσεις που έχουν μείνει είναι λίγες. Φροντίστε όσοι επιθυμείτε να κάνετε κράτηση άμεσα. Η πυξίδα της Βουνοπαρέα Αργολίδας - STAVROPOULOS TOURS αυτή τη φορά στοχεύει στο Βόρειο τμήμα της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα τον μυθικό Χελμό η Αροάνια όρη των αρχαίων Ελλήνων. 

Θα βρεθούμε μέσα σε ένα λαογραφικό παράδεισο που κανένας δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από τη μαγεία του. Εδώ πραγματικά συναντιέται η παράδοση με την ιστορία και το μύθο. Η είναι μια υδάτινη έκπληξη με ξεχωριστή ομορφιά και παραμυθένιο τοπίο. Έχει επιφάνια 83 στρέμματα και βάθος 80 μ.. Σχηματίστηκε από κατολισθήσεις το 1913, όταν οι βράχοι φράξανε τον ποταμό Κράθι. Ένα ολόκληρο χωριό, η Συλβένα θάφτηκε εκεί και το μισό γειτονικό χωριό Τσιβλός. 

Η λίμνη βρίσκετε σε υψόμετρο 700 μ. κρυμμένη μέσα σε αιώνια μαυρόπευκα, έλατα, πλούσια βλάστηση και έχει μεγάλο γεωλογικό ενδιαφέρον. Το τοπίο γύρω από τη λίμνη είναι μοναδικό και κατάλληλο όλες τις εποχές για τους φυσιολάτρες και όχι μόνο. Σήμερα η λίμνη του Τσιβλού είναι ένας πολύ σημαντικός υγροβιότοπος και ένα εντυπωσιακό φυσικό δημιούργημα που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας και αποτελεί δημοφιλή προορισμό αναψυχής και περιπάτου. 

Ο Κράθις ποταμός που συναντάμε στη συνέχεια έχει μήκος 33,6 χλμ.. Πηγάζει από το Χελμό έχοντας πολλές πηγές. Μία από τις πηγές του γνωστή από την αρχαιότητα είναι τα ύδατα της Στυγός, όπου κατά την παράδοση η Θέτις βάφτισε τον γιός της Αχιλλέα για να γίνει άτρωτος. Άλλη μια πηγή είναι το Κρυονέρι στο δάσος της Ζαρούχλας. Τα νερά των πηγών ενώνονται δημιουργώντας καταρράκτες και έναν από αυτούς θα επισκεφτούμε. Το ποτάμι είναι μοναδικό μνημείο για την περιοχή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΜΟΗΜΕΡΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΙΤΑΣ 

Κυρική 04 Ιουλίου. Λίμνη Τσιβλού – Περιστέρα – Παλιοκαστράκι – Πηγή της Γκόλφως –Καταρράκτης στον ποταμό Κράθι. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναχώρηση από Ναύπλιο με λεωφορείο στης 6.00 το πρωί και από την λαϊκή αγορά Άργους στης 6.30 το πρωί, με προορισμό τη Λίμνη Τσιβλού που βρίσκεται στον Δήμο Αιγιαλείας του Νομού Αχαΐας, στις πλαγιές του Χελμού. Η δραστηριότητα έχει δύο σκέλη. 

Στο πρώτο, κάνουμε μια μικρή πεζοπορία στη λίμνη. Στη συνέχεια πεζοπορούμε δίπλα στο ποταμό Κράθι με προορισμό το χωριό Περιστέρα 6 χλμ. περίπου σε δασωμένο και πολύ σκιερό μονοπάτι μέσα από μαυρόπευκα, πουρνάρια και πλατάνια, για 2,5 ώρες περίπου και με Υ.Δ. 300μ. 

Τελειώνοντας το μονοπάτι μπαίνουμε στα περίφημα και πανέμορφα Κλουκινοχώρια, Περιστέρα – Μεσορούγι και Σόλο. Με την βοήθεια μεταφορικού μέσου θα μεταβούμε στην πηγή της Γκόλφως και το Παλιοκαστράκι και από εκεί αφού απολαύσουμε την πανέμορφη αυτή περιοχή με την ωραία θέα του Χελμού με τις κορυφές του, τα νερά του καταρράκτη της Στύγας (με το αθάνατο νερό), θα κατηφορίσουμε μέσα από ένα μαγευτικό μονοπάτι με πολύ βλάστηση, με την συντροφιά αηδονιών για να κατέβουμε και να μπούμε στην κοίτη του ποταμού Κράθι.

Μια άλλη ονειρεμένη περιοχή που θα μας φιλοξενήσει. Θα κάνουμε ποταμοδιάσχιση μέχρι την περιοχή Νεροτρουβάδες όπου θα βρούμε τον καταρράκτη! Εκεί θα απογεμίσουμε όσο γίνετε περισσότερο τις μπαταρίες μας για να επιστρέψουμε στη συνέχεια στο χωριό για φαγητό! Μια υπέροχη πεζοπορία 3+3 ώρες περίπου στην καρδιά του καλοκαιριού με τα τρεχούμενα νερά να κυριαρχούν παντού και να μας προσφέρουν απολαυστικές ανάσες δροσιάς! Η όλη δραστηριότητα έχει βαθμό δυσκολίας 1 που σημαίνει ότι είναι εύκολη σχετικά διαδρομή ακόμα και για αρχάριους που έχουν όμως καλή φυσική κατάσταση.
Απαραίτητος εξοπλισμός, μποτάκια ορειβατικά η καλά αθλητικά παπούτσια, μπατόν, σακίδιο, κάλτσες δεύτερες, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο ), ατομικό φαρμακείο, ξηρά τροφή, κολατσιό, νερό, πετσέτα, μαγιό, δεύτερη αλλαξιά ρούχων.

Στο σακίδιο μας θα πρέπει να έχουμε είναι ζευγάρι παλιά αθλητικά παπούτσια, που θα τα χρησιμοποιήσουμε στο νερό και δεν θα έχουν πρόβλημα να ταλαιπωρηθούν μέσα σε αυτό ή ειδικά παπούτσια ποταμό-διάσχισης, για να τα φορέσουμε όταν μπούμε στην κύτη. Τα μπατόν θα είναι πολύ χρήσιμα. Σε περίπτωση κακοκαιρίας , κακής ορατότητας η για άλλους λόγους που ο αρχηγός θα κρίνει, το πρόγραμμα θα τροποποιηθεί με άλλο.

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται από την πολιτεία για τον COVID-19, μάσκα, αντισηπτικό, αποστάσεις και το όριο πληρότητας του λεωφορείου θα τηρηθούν σχολαστικά.
 
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον προκαταβάλλεται το ήμισυ του εισιτηρίου τουλάχιστον, 10 ημερών πριν την δραστηριότητα, στον λογαριασμό (6308-010164-148) Πειραιώς (STAVROPOULOS) πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με την δραστηριότητα καλέστε στο τηλέφωνο 6972705070: Σπύρος Τότσικας!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ