ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

«Επιθυμία ελευθερίας» στο Ναύπλιο με οπτικοποιημένη αφήγηση της Επανάστασης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:47:00 π.μ. | | | |
«Επιθυμία ελευθερίας» στο Ναύπλιο με οπτικοποιημένη αφήγηση της Επανάστασης
Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουνίου η Ελληνική Επανάσταση «ζωντανεύει» σε Ναύπλιο, Τρίπολη, Καλαμάτα και σε 15 ακόμα πόλεις πάνω σε κεντρικές όψεις εμβληματικών κτιρίων, στο πλαίσιο μίας κεντρικής δράσης της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με αφορμή τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Σε χαρακτηριστικά κτίρια 18 πόλεων θα προβληθεί με την τεχνική του projection mapping η «Επιθυμία ελευθερίας». Πρόκειται για μια οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν. Η προβολή θα γίνει ταυτόχρονα στις όψεις και των 18 επιλεγμένων κτιρίων, με προεξάρχον το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων.

Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές συνδέονται και με στοιχεία της νεότερης ιστορίας κάθε πόλης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ενώ η δημιουργία του καλλιτεχνικού αφηγήματος του υλικού και η προσαρμογή του πάνω στα κτίρια έγινε από το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Προβολή θα γίνει στο Ναύπλιο στην όψη του δημαρχείου , στην Τρίπολη στην όψη του δικαστικού μεγάρου και στην Καλαμάτα, το δρώμενο θα παρουσιαστεί στο Εικαστικό Εργαστήρι – Κέντρο Τέχνης.

Η επιλογή των κτιρίων έγινε από τους ίδιους τους δήμους, ενώ για την προετοιμασία της δράσης υπήρξε στενότατη συνεργασία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι προβολές θα έχουν διάρκεια 18 λεπτά και θα επαναλαμβάνονται ανά μισή ώρα, από τις 21.30 μέχρι τις 23.30.

Σημειώνεται ότι το εικαστικό περιεχόμενο επενδύεται από μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση, ενώ οι προβολές θα ενισχυθούν από μια εγκατάσταση με ατμοσφαιρικά στοιχεία φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ