ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Νεροχελίδονο: Ένας καλοκαιρινός επισκέπτης της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:56:00 π.μ. | | |

Νεροχελίδονο: Ένας καλοκαιρινός επισκέπτης της ΑργολίδαςΈνα νεροχελίδονο  εντόπισε ο φωτογραφικός φακός των Αργολικών Ειδήσεων στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021. 

Το Νεροχελίδονο είναι ένα αποδημητικό πουλί που φωλιάζει κατά αποικίες σε λασπώδη μέρη, με αραιή βλάστηση, σχεδόν πάντα κοντά σε υγροτόπους. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι έχουν τις φωλιές τους σε υγροτόπους περίπου 500-1.000 ζευγάρια, που το καθένα κάνει 2-3 αυγά το χρόνο.Το Νεροχελίδονο κινδυνεύει από τη μείωση και τις διάφορες αλλαγές στους βιοτόπους του, καθώς επίσης και από την υπερβόσκηση που καταστρέφει τους τόπους φωλιάσματος. Παράξενο παρυδάτιο πουλί, μοιάζει πιο πολύ με μεγάλο χελιδόνι. Έχει διχαλωτή ουρά, ελαφρώς γαμψό ράμφος και μακριές, μυτερές φτερούγες. Καλοκαιρινός επισκέπτης στην Ελλάδα. Το χειμώνα βρίσκεται στην Κεντρική και Νότια Αφρική. Μήκους 23 εκατοστών. Πετάνε κοπαδιαστά, κάνοντας θόρυβο στο πέρασμά τους και καταδιώκοντας έντομα, που αποτελούν την τροφή τους. 


Η φωλιά, στημένη στο έδαφος, φιλοξενεί τρία κιτρινόχρωμα αβγά με σκούρα στίγματα, τα οποία κλωσσούν και οι δύο γονείς επί 17-19μέρες και τα μικρά μπορούν να πετάξουν μετά από 25 -30 μέρες. 







ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ