SUPER MARKET ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
OUTLET-ONE.GR
DHL
ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Εμείς δε θα πεθάνουμε για τα αφεντικά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:37:00 μ.μ. |
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Εμείς δε θα πεθάνουμε για τα αφεντικά
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεων τους είναι τα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή την πανδημία να παραμείνουν. Στην χώρα μας, κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες, ετοιμάζουν γενίκευση της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου, απογείωση της ευελιξίας και της κινητικότητας των εργαζομένων. Ετοιμάζεται για τους εργαζόμενους το καθεστώς της εργασιακής σκλαβιάς του 21ου αιώνα, η εκτίναξη της ανεργίας.

Με το νέο αντεργατικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση, θέλουν να νομοθετήσουν:
 
-ΩΣ 150 ΩΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑ ΜΕ 20% ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
-ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ
-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
-ΝΕΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Εμείς οι εργαζόμενοι βάζουμε μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες και με βάση αυτές παλεύουμε!!

Γυρίζουμε την πλάτη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και των ντόπιων Εργατικών Κέντρων που βρίσκουν «θετικά» στο νομοσχέδιο που τσακίζει τις ζωές μας, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία. Να το ακούσουν καλά! ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΕΝ ΚΑΛΛΩΠΙΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ «ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ».

Όλοι αυτοί οι εργατοπατέρες που αποτελούν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, δεν κάνουν την παραμικρή κίνηση για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, αφήνοντας τους, όλο αυτό το διάστημα έρμαια στην ασυδοσίας της εργοδοσίας!! Έκαναν προσπάθειες να σβήσουν εκ τη γένεση του, το απεργιακό κλίμα, να ακυρώσουν τη δράση και τις δεκάδες αποφάσεις των συνδικάτων και για την απεργία στις 16 Ιούνη. Παρά την τεράστια συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία στις 10 Ιούνη, που έδωσαν το μήνυμα ότι αυτό το νομοσχέδιο απορρίπτεται, είναι για τα σκουπίδια! Κάτω από αυτήν την πίεση αναγκάστηκαν να πάρουν απόφαση για 4ωρη στάση εργασίας 13.00-17.00, πίσω από τις διαθέσεις των εργαζομένων.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ! ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ!

Διεκδικούμε:

Ø Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό έκτρωμα.

Ø Να καταργηθεί όλη η αντεργατική νομοθεσία και διατάξεις που αφορούν τον εργάσιμο χρόνο, τις εργασιακές σχέσεις τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζόμενων.

Ø Μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας, 5μερο – 7ωρο – 35ωρο.

Ø Κλαδική ΣΣΕ που να μας εξασφαλίζει διευρυμένα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Από τη δική μας δουλειά οι ιδιοκτήτες super market, ταχυμεταφορών κλπ.. θησαυρίζουν μέσα στην πανδημία! Με την τελευταία υπουργική απόφαση προβλέπεται διευρυμένο ωράριο στα s/m μέχρι τις 10.30 το βράδυ με πρόσχημα την παραλαβή των self test…. Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την πανδημία, θεμελιώνει την απελευθέρωση του ωραρίου για να «συνηθίζουμε» τη δουλειά ήλιο με ήλιο.

Προτάσσουμε το δικό μας σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του εργάσιμου χρόνου, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, συνολικά μισθούς και δικαιώματα αντίστοιχα της εποχής μας και της τεχνολογικής και επιστημονικής εξέλιξης

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΙΣΩ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

10ωρη δουλειά – Σύγχρονη σκλαβιά.

Εμείς δε θα πεθάνουμε για τα αφεντικά

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 13.00 - 17.00

18.30 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΕΝΔΕΚΑΤΗ - ΝΑΥΠΛΙΟ


ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ