ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Δύσκολη χρονιά για τους μελισσοκόμους της Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:11:00 π.μ. | | |
Δύσκολη χρονιά για τους μελισσοκόμους της Πελοποννήσου
Ακόμη μία δύσκολη χρονιά αναμένεται να περάσει ο κλάδος των μελισσοκόμων στην Πελοπόννησο, αφού οι κλιματολογικές συνθήκες δεν έχουν βοηθήσει καθόλου στην παραγωγή μελιού.

Όπως εξηγεί στην «ΥΧ» ο πρόεδρος των μελισσοκόμων Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας, Γιώργος Λάγιος, «την άνοιξη, πέρα από τη μεγάλη ξηρασία στην Τρίπολη, το μέλι από το πεύκο ήταν αποτυχία. Κανένας δεν μπόρεσε να πάρει παραγωγή. Μειωμένη ήταν και η απόδοση από τα πορτοκάλια, αν και περιμέναμε μια καλύτερη χρονιά. Τελικά, όμως, η απόδοση έπεσε στο 50%». Και φέτος οι παραγωγοί έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο έλατο.

«Το έλατο μας δίνει μια καλύτερη εικόνα. Το Μαίναλο δεν δείχνει φέτος ότι θα μπορέσει να αποδώσει. Εκεί που περιμένουμε ότι θα είναι καλύτερα είναι από τον Πάρνωνα και από τον Ταΰγετο. Στην καλύτερη περίπτωση, όμως, περιμένουμε μια μέτρια παραγωγή», σημειώνει ο κ. Λάγιος.

 Ενδεικτικό της φετινής προβληματικής χρονιάς είναι και τα ερωτήματα που υπάρχουν για το θυμαρίσιο μέλι, καθώς στη Λακωνία δεν υπήρξε ανθοφορία και η προοπτική είναι πολύ μικρή. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την παραγωγή της περασμένης χρονιάς υπάρχουν ακόμα αποθέματα και οι τιμές έχουν πέσει. Το πευκόμελο κυμαίνεται στα 4 ευρώ και τα ανθόμελα κινούνται από 3,20 έως 3,60 ευρώ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ