ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Επίσκεψη Τατούλη - Λυμπέρη - Νικολάκου στα έργα εκσυχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:10:00 μ.μ. | | |
Επίσκεψη Τατούλη - Λυμπέρη - Νικολάκου στα έργα εκσυχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους (βίντεο)
Επίσκεψη πραγματοποίησε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους το μεσημέρι της Τρίτης 15 Ιουνίου ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης "Νέα Πελοπόννησος" και πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Αντώνη Λυμπέρη, Ντίνα Νικολάκου και άλλα στελέχη.

Ο κύριος Τατούλης ενημερώθηκε για την πορεία των έργων Εκσυγχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου του Άργους, η ένταξη του οποίου έγινε επί των ήμερων του το 2018 ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με 5 εκατομμύρια ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020.
Στόχος του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός του υφισταμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους με εργασίες για την επισκευή, την ενεργειακή αναβάθμιση και την υπόγεια επέκταση του πεπαλαιωμένου κτηριακού κελύφους καθώς και η προετοιμασία της επανέκθεσης αυτού σύμφωνα με τη σύγχρονη μουσειολογική αντίληψη.
Το νέο αυτό αρχαιολογικό μουσείο θα ενταχθεί στον ιστό της σύγχρονης πόλης και σε συνέργεια με το νέο Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού της Αργολίδας σε παρακείμενο ιστορικό κτήριο (Στρατώνες Καποδίστρια) θα παρουσιάσει επάξια την μακρά διαχρονική ιστορία του Άργους και της ευρύτερης περιοχής επιρροής του κατά την αρχαιότητα.
Το έργο αφορά την επέκταση, την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους, πυρήνας του οποίου είναι το Καλλέργειο, διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της πόλης και εμβληματικό τοπόσημο του 19ου αιώνα. Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν ορισμένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της προϊστορικής Αργολίδας, τα οποία θα εκτεθούν ξανά μετά την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών. 
Το νέο, βελτιωμένο κτίριο θα διαθέτει πλέον όλους τους απαραίτητους χώρους για τη λειτουργία του ως σύγχρονο μουσείο, ώστε να αποδοθεί ξανά εν λειτουργία στους κατοίκους του Άργους και τους επισκέπτες της πόλης.
Η ολοκλήρωση του έργου αυτού θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους, καθώς θα το καταστήσει πλήρως λειτουργικό και περισσότερο ελκυστικό στο ευρύ κοινό. Θα προβληθεί αποτελεσματικότερα η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, θα αναβαθμιστεί η εικόνα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο τουρισμός και να ενισχυθεί η ανάπτυξη της τοπικής. 
Ο εκπαιδευτικός ρόλος του μουσείου θα ενισχυθεί αφού θα υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για διεξαγωγή κατάλληλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ωφελούμενος πληθυσμός θα είναι η τοπική κοινωνία, οι επισκέπτες της περιοχής και γενικότερα το σύνολο της επικράτειας.
Δείτε παρακάτω σε βίντεο τις δηλώσεις του κυρίου Τατούλη και του κυρίου Λυμπέρη:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ