SUPER MARKET ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
DHL
ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ

ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021

Ο Μητσοτάκης "φωτογράφησε" τα δυο Νοσοκομεία της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:44:00 μ.μ. | | |
Η Μητσοτάκης "φωτογράφησε" τα δυο Νοσοκομεία της Αργολίδας
Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε τις παθογένειες στο πεδίο της υγείας αλλά και της ασφάλισης στη χώρα, από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών μέχρι τις ελλείψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Ωστόσο, τα διδάγματα της πανδημίας και η σωστή διαχείριση των μαθημάτων μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για μια Ελλάδα-πρότυπο στον τομέα της υγείας.


Επιστήμονες και πολιτικοί συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην μετά COVID-19 εποχή ανοίγοντας έναν γόνιμο διάλογο στο πλαίσιο του 2ου ετήσιου Συνεδρίου που διοργάνωσε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και το ιατρικό site ygeiamou.gr με θέμα «Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και μετά COVID-19 εποχή».

Οι διακεκριμένοι ομιλητές αποτίμησαν τις επιπτώσεις της πανδημίας, προχώρησαν σε επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις για ένα αποδοτικό και βιώσιμο σύστημα υγείας και την ανάδειξη της αξίας του δημόσιου συστήματος υγείας. Επιπλέον, συζήτησαν για το ιδανικό «μείγμα» για την ασφάλιση των πολιτών και τέλος παρέθεσαν τις απόψεις τους για την κοινωνική διάσταση της υγείας.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο ξενοδοχείο Athens Hilton και είχαν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους ο πρωθυπουργός, στελέχη της κυβέρνησης, οι επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης, διακεκριμένα μέλη της επιστημονικής κοινότητας και στελέχη επιχειρήσεων με δραστηριότητα στον κλάδο του Φαρμάκου και της Ασφάλισης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το συνέδριο ως πρώτης τάξης ευκαιρία για να γίνει αποτίμηση των επιδόσεων του συστήματος υγείας και να προχωρήσουμε σε μεταρρύθμιση, βάση για το νέο σύστημα υγείας. «Η πανδημία χτύπησε ένα ΕΣΥ που βγήκε από τη δεκατή κρίση με σημαντικές αδυναμίες στις υποδομές και στο ανθρώπινο δυναμικό» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Οι εντατικολόγοι μας εδώ και χρόνια διαπίστωναν ότι οι αντοχές του συστήματος δεν επαρκούσαν. Προχωρήσαμε σε ενίσχυση του συστήματος με έκτακτο προσωπικό, μέρος του οποίου θα μονιμοποιηθεί. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ψηφιακό άλμα. Η ταχύτητα στους εμβολιασμούς δείχνει ότι το κράτος έχει τη δυνατότητα να διεκπεραιώνει πολύπλοκους μηχανισμούς».

Πιο ειδικά όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η επιχείρηση Ελευθερία αγκαλιάστηκε από τόσο μεγάλη θέρμη και από τους πολίτες και εκείνους που τη στελεχώνουν. Αποδείξαμε ότι μπορούμε ως κράτος να σχεδιάσουμε και να φέρουμε εις πέρας αυτον τον σχεδιασμό».

«Κάναμε βήματα συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα σε συνθήκες δύσκολες. Είναι πολύ ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα και πρέπει να αξιολογηθεί πώς δούλεψαν μαζί κράτος και ιδιωτικός τομέας. Το σύστημα υγείας πρέπει να βρει νέους τρόπους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μόνο κρατικό, αλλά ποιοτικό», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Ας είμαστε ειλικρινείς. Στην κρίση του κόβιντ αναδείχθηκαν και παθογένειες του ΕΣΥ που έχουμε υποχρέωση να μην κρύψουμε».

«Τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της επόμενης μέρας και το σύστημα πρωτοβάθμιας πρέπει να χτισθεί. Τα μεγάλα προβλήματα τα είχαμε σε περιφερειακά νοσοκομεία» αναγνώρισε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Χρειαζόμαστε έναν νέο χάρτη στην περίθαλψη, να ξέρουμε τις δυνατότητες κάθε νοσοκομείου. Είναι αδιανόητο να έχουμε δύο νοσοκομεία σε μικρή απόσταση και να αποδεικνύεται ότι και τα δύο είναι προβληματικά».
 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ