ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ναύπλιο: Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:58:00 μ.μ. | | | |
Ναύπλιο: Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό (βίντεο)
Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, τιμάται η μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού και γιορτάζει με κάθε μεγαλοπρέπεια το ομώνυμο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο στο  Ναύπλιο. 

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 ξεκίνησαν οι εορτασμοί, με πανηγυρικό εσπερινό για την Εορτή της Αναλήψεως. 
Ακολούθησε η παρουσίαση του νέου βιβλίου “Ιατρός νόσων ανιάτων” – Τα θαύματα του Αγίου Λουκά  ,από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο.
Τον εσπερινό και την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μητροπολίτη Αργολίδας παρακολουθησαν μεταξύ άλλων και ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας Ευάγγελος Πιπέρης   
Ο ναός του Αγίου Λουκά στο Ναύπλιο ,φτιάχτηκε εξολοκλήρου με δαπάνες της οικογενείας Σαουλίδη, Ελλήνων που διαμένουν μόνιμα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.
Κάτω από το ναό βρίσκεται μουσείο με προσωπικά αντικείμενα του Αγίου Λουκά καθώς και ιστορικά αρχεία από την ζωή και το έργο του.
Χτισμένος στην περιοχή Κριθαράκι Λευκακίων Ναυπλίου, αποτελεί ένα μοναδικό έργο τέχνης Ρωσικής και Ελληνικής τέχνης.
Στις 27 Απριλίου 2014 μπήκε ὁ θεμέλιος λίθος. Ὁ Ναός αποπερατώθηκε την άνοιξη του 2017 και με την ευκαιρία της επετείου των 140 χρόνων από τη γέννηση του αγίου Λουκά (27 Ἀπριλίου1877), ενώ φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την Κοίμηση του.
Στις 29 Απριλίου 2017 ο Ιερός Ναός του αγίου Λουκά εγκαινιάσθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ