ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Απεργία: Κάλεσμα για συμμετοχή των εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:19:00 μ.μ. | | | | |
Την Δευτέρα 31/5, καταθέσαμε προς το Δ.Σ του σωματείου μας, γραπτώς τα αιτήματα μας, με κύριο αίτημα την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας ενόψει του κατάπτυστου νομοσχεδίου και την απεργία στις 10 Ιούνη, αλλά και την συζήτηση των προβλημάτων μας όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας.


Μετά από συνεδρίαση, όπως μας είπαν, το ΔΣ αποφάσισε να μην κάνει δεκτό κανένα αίτημα, ούτε το σχέδιο νόμου που συνέταξαν και συνυπογράφουν και αντιπαραβάλλουν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, στο αντεργατικό νομοσχέδιο, ούτε την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης, με την φτηνή δικαιολογία της πανδημίας.

Τους λέμε πως οι εργαζόμενοι ξέρουν να προφυλάσσονται και να προστατεύονται και το έχουν αποδείξει!! Εκείνοι που δεν μας προφυλάσσουν , όπως θα έπρεπε , και θέτουν την υγεία μας και την υγεία των οικογενειών μας σε κίνδυνο , αντιθέτως ,είναι οι εργοδότες και η κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες. Στα τεράστια προβλήματα του κλάδου μας (ανασφάλιστη εργασία, απλήρωτη εργασία, κλοπή των δώρων και των αποζημιώσεων) ήρθε και το τσουνάμι της πανδημίας με χιλιάδες συναδέλφους μας απλήρωτους εδώ και 2 χρόνια.

Μπροστά στο άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού τους προκαλούμε για άλλη μια φορά, να δείξουν την ανάλογη «ευαισθησία» και να απαιτήσουν από την εργοδοσία και την κυβέρνηση πραγματικά μετρά προστασίας της υγείας, υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης , τήρηση ωραρίων και ενσήμων.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως στο εργατικό κίνημα υπάρχουν δύο γραμμές, η μία της ηττοπάθειας και της υποταγής στα αφεντικά, που έχει διαλέξει η διοίκηση του σωματείου μας και το κάνει λιανό κάθε φορά με την στάση της, απαξιώνοντας κάθε μορφή οργάνωσης.

Και η άλλη είναι της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων, της συλλογικότητας και της ταξικής σύγκρουσης.

Να μη μείνει εργαζόμενος ανενημέρωτος για το περιεχόμενο του αντεργατικού εκτρώματος! Όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και οι εργοδοτικές ενώσεις, όσο φτιασίδωμα προσπαθεί να του ρίξει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, το νομοθετικό έκτρωμα ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ!

Απαιτούμε:

· Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα!

· Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των Συλλογικών Συμβάσεων

· Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

· Μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο!

Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που μας θέλει δούλους στον 21ο αιώνα.

Να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, να οργανωθούμε στο σωματείο μας και να κάνουμε πέρα κάθε εργατοπατέρα τσιράκι των εργοδοτών. Το σωματείο είμαστε εμείς.

Να δυναμώσουμε την φωνή μας, να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας κήρυξαν κυβέρνηση και εργοδοσία με συμμετοχή στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 10/6 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ, ΣΤΙΣ 10:30πμ. Μαζί με τα άλλα σωματεία του νομού!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ