ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Αργολίδα: Απεργιακός ξεσηκωμός στο Άργος (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:48:00 π.μ. | | | |
Αργολίδα: Απεργιακός ξεσηκωμός στο Άργος (βίντεο)
Σε απεργιακό ξεσηκωμό βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης το Άργος, λόγω της συγκέντρωσης στα πλαίσια της 24ωρης Γενικής Απεργίας, που πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες, Σωματεία και πολιτικοί φορείς της Αργολίδας.
«Πέτρα του σκανδάλου» το εργασιακό νομοσχέδιο, σε μια προσπάθεια να διατρανώσουν την αντίθεσή τους και να αποτρέψουν την ψήφισή του.
Για την αντιπολίτευση, η απεργία είναι η μεγαλύτερη μάχη στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς, όπως αναφέρουν τα κόμματα, το νομοσχέδιο θα ισοπεδώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα καταργήσει στην πράξη το οκτάωρο, θα διευκολύνει τις απολύσεις και θα περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία.
«Η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.
Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, αγρότες, εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστικές ενώσεις.
«Δεν θα μας γυρίσουν στον 19ο αιώνα. Λέμε "όχι" στη 10ωρη εργασία χωρίς αμοιβή και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομική συμφωνία, στην απελευθέρωση των καταχρηστικών απολύσεων, στην ουσιαστική κατάργηση κάθε δυνατότητας συλλογικής διαπραγμάτευσης, στην αύξηση των ωρών υπερωριακής απασχόλησης με μείωση απολαβών, στην πρόσθετη εργασία με διακεκομμένο ωράριο για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση, στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για χιλιάδες εργαζόμενους, στον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος από την κυβέρνηση, στην περιστολή του δημοκρατικού δικαιώματος των εργαζομένων για κινητοποιήσεις, στην ποινικοποίηση της απεργίας και των κινητοποιήσεων, στη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών και την κατάργηση του ΣΕΠΕ. Δεν θα γίνουν οι ζωές μας λάστιχο και τα όνειρά μας εφιάλτης στον βωμό των συμφερόντων μιας μικρής ελίτ» τόνισαν μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι απεργοί.
Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης του Άργους με συνθήματα κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ