ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης εξάρθρωσε η αστυνομία - Ψάχνουν τον προμηθευτή από το Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:05:00 μ.μ. | | | | |
Κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης εξάρθρωσε η αστυνομία - Ψάχνουν τον προμηθευτή από το Άργος
Δεκάδες άτομα στο "δρόμο" της ηρωίνης οδήγησαν τα μέλη δύο σπειρών στον Πύργο και που εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δύο σπείρες εννέα και τριών μελών, είχαν διακινήσει πεντέμισι κιλά ηρωίνης σε ένα πελατολόγιο περίπου 80 ατόμων.

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των μελών των δύο ομάδων είχαν καταγράψει τις κωδικοποιημένες συνομιλίες και τον τρόπο με τον οποίο συνεννοούνταν οι εμπλεκόμενοι σε αυτές.

Το χρηματικό όφελος από αυτή τη δραστηριότητα από τον περασμένο Οκτώβρη έως την εξάρθρωση ξεπέρασε σύμφωνα με πληροφορίες τις 130.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί σε συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβε χθες συνολικά εφτά άτομα.

Πέντε εξ αυτών ανήκουν στην εννιαμελή σπείρα και δύο στην τριμελή. Οι αστυνομικοί αναζητούν έναν ακόμα άντρα από το Άργος που φέρεται να είναι ένας από τους προμηθευτές και που έχει ταυτοποιηθεί (και έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για παρόμοιες περιπτώσεις), δύο ακόμα άντρες από την περιοχή της Αχαΐας επίσης προμηθευτές των ναρκωτικών και ένα ακόμα άτομο που συμμετείχε στις σπείρες αλλά είχε αποχωρήσει από αυτές τους τελευταίους μήνες.

Οι δράστες έκρυβαν τα ναρκωτικά σε ακατοίκητά σπίτια κοντά στα δικά στους σε παραποτάμια περιοχή του Αλφειού πλησίον του Πύργου.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των δραστών περίπου 20 γραμμάρια ηρωίνης και εννέα κοκαϊνης, μια ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό περίπου των 15.000 ευρώ, τα περισσότερα από αυτά κρυμμένα μέσα σε κάλτσες, τα οποία και κατασχέθηκαν. Οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων είναι ηλικίας 35 - 40 ετών.

Η εννιαμελής σπείρα φέρεται να είχε χρηματικό όφελος από την δραστηριότητα αυτή περί τα 120.000 ευρώ, ενώ η τριμελής 13.000 ευρώ. Επίσης η τιμή της δόσης κυμαινόταν στα 25 ευρώ.

Οι αστυνομικοί πέραν των ναρκωτικών και του χρηματικού ποσού, κατάσχεσαν πέντε αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα, ως μέσα για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές ομάδες που διακινούσαν ναρκωτικά στην Ηλεία. Συνελήφθησαν συνολικά επτά μέλη τους ενώ διακριβώθηκε πλήρως η δράση τους. Οι δράστες διακινούσαν ναρκωτικά σε τουλάχιστον (80) χρήστες της περιοχής 

Οι δυο ομάδες προέβησαν σε 2.060 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών τους τελευταίους οκτώ μήνες, διακινώντας συνολικά περίπου (5,5) κιλά ηρωίνης 

Κατασχέθηκαν περίπου (15.000) ευρώ, μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, έξι οχήματα και πλήθος κινητών τηλεφώνων - Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη των δυο ομάδων εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου στις (140.000) ευρώ. 

Εξαρθρώθηκαν, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο εγκληματικές ομάδες, που διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά, σε περιοχή της Ηλείας.

 Η εξάρθρωση της εγκληματικών ομάδων είναι αποτέλεσμα ενδελεχών ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πλήρως όλα τα στοιχεία που συνέλλεξαν τόσο με φυσικές όσο και με ειδικές ανακριτικές μεθόδους. 

Η σύλληψη των δραστών, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στην Ηλεία, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και των ομάδων ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ Πύργου.

Συνελήφθησαν συνολικά επτά μέλη των εγκληματικών ομάδων, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά τους. Πρόκειται για πέντε άνδρες και δυο γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε– κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της συμμορίας, της διακίνησης, μεταφοράς, προμήθειας, πώλησης, κατοχής και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δυο ημεδαπών ανδρών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς και δυο άγνωστων συνεργών τους, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς και πώλησης ναρκωτικών ουσιών.

Πιο συγκεκριμένα:

Η πρώτη εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από έξι άνδρες και δυο γυναίκες και είχαν διακινήσει τους τελευταίους οκτώ μήνες, σε 1.900 περιπτώσεις τουλάχιστον πέντε κιλά ηρωίνης σε τοξικομανείς της Ηλείας.

Τα δυο ηγετικά μέλη της συμμορίας διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης σε χρήστες ενώ όταν απουσίαζαν, τους παρέπεμπαν να μεταβούν στις οικίες τους, όπου οι σύζυγοι τους (οι δυο συλληφθείσες γυναίκες) κατόπιν σαφών οδηγιών που είχαν, προμήθευαν τους χρήστες με την ακριβή ποσότητα πώλησης.

Επιπλέον, οι δυο γυναίκες δραστηριοποιούνταν στην απόκρυψη και αποθήκευση των ναρκωτικών στην οικία τους και στον περιβάλλοντα χώρο, έχοντας παράλληλα και το ρόλο της φύλαξης των ναρκωτικών και της εξαφάνισης των πειστηρίων, σε περιπτώσεις αστυνομικών ελέγχων.

Επισημαίνεται ότι, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν αναπτύξει διακριτούς ρόλους, λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους και συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη φρασεολογία, κατά τις συνομιλίες τους, ενώ απέφευγαν να επικοινωνούν τηλεφωνικά επιλέγοντας την φυσική παρουσία, προκειμένου να ρυθμίσουν τον τρόπο δράσης τους.

Σε ότι αφορά την δεύτερη συμμορία, αποτελούνταν από τρεις άνδρες οι οποίοι τους τελευταίους τρεις μήνες, είχαν διακινήσει περίπου μισό κιλό ηρωίνης, σε τουλάχιστον 160 περιπτώσεις.

Το αρχηγικό μέλος της συμμορίας μετέβαινε με έναν από τους συλληφθέντες στην Πάτρα, όπου προμηθευόταν από άνδρα ποσότητες ηρωίνης, ενώ κατά την επιστροφή τους ο αρχηγός λειτουργούσε ως προπομπός και ενημέρωνε τον συνεργό του για την παρουσία αστυνομικών, προκειμένου να αποφύγουν την διενέργεια ελέγχου.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες, αγροτεμάχια και αποθήκες των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά:

• 19,4 γραμμάρια ηρωίνης,
• 8,8 γραμμάρια κοκαΐνης σε εννέα συσκευασίες,
• Μικροποσότητα κάνναβης
• (14.840) ευρώ,
• Πέντε αυτοκίνητα,
• Μια μοτοσικλέτα,
• Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
• Πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν συνολικά τα μέλη των δυο ομάδων από την διακίνηση των ναρκωτικών, εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου στις (140.000) ευρώ.

Επιπλέον, δυο από τους συλληφθέντες και ένας συνεργός τους έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ