ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Γιατί έμεινε έκπληκτος ο Κ.Γκόνης ακούγοντας τον Γ.Μανιάτη να μιλάει για το περιβάλλον

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:59:00 π.μ. | | |
Γιατί έμεινε έκπληκτος ο Κ.Γκόνης ακούγοντας τον Γ.Μανιάτη να μιλάει για το περιβάλλον
Ο Δήμος Ναυπλιέων και η ΔΟΠΠΑΤ οργάνωσαν την Παρασκευή 18/6/2021 στο πάρκο Κολοκοτρώνη εκδήλωση, για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος, με θέμα: ‘Προστασία του περιβάλλοντος και η «κλιματική αλλαγή»’.

 Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο κ Γιάννης Μανιάτης, πρώην βουλευτής, υπουργός Περιβάλλοντος- Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και σήμερα αναπληρωτής καθηγητής πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός των μαθητών, οι δάσκαλοι, ο Δήμαρχος, εκπρόσωπος της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπρόσωπος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου.

Η εκδήλωση έγινε μέσα στα παρτέρια του εγκαταλελειμμένου πάρκου Κολοκοτρώνη, σε ένα τόπο που κάθε άλλο παρά προσφέρεται να μιλήσει κανείς για την προστασία του περιβάλλοντος.

Παρακολούθησα την εκδήλωση και φαντάστηκα ότι θα έχει ενδιαφέρον μιας και ομιλητής είναι ο κ. Μανιάτης καθηγητής πανεπιστημίου και μάλιστα πρώην υπουργός Περιβάλλοντος.

Ακούγοντας την ομιλία του κ. Μανιάτη, έμεινα έκπληκτος με τίς τόσες ανακρίβειες, συντηρητικές και αντιεπιστημονικές απόψεις.

Καμία αναφορά στα πραγματικά προβλήματα του περιβάλλοντος και τις αιτίες που τα δημιουργούν.

Ορισμένα από τα σημεία της διάλεξης του κ. Μανιάτη ήταν:

- Ο πλανήτης μας γη είναι σε κίνδυνο και κλαίει γιατί όλοι εμείς οι άνθρωποι δεν τον αγαπάμε! (Δείχνοντας μία παραστατική φωτογραφία).

- Θα σωθεί η γη μας και θα σταματήσει η καταστροφή του περιβάλλοντος, αν κάνουμε ανακύκλωση και επανάχρηση. Αν δε πετάμε πλαστικά στη θάλασσα και δε χρησιμοποιούμε καλαμάκια. Αν δε καταστρέφουμε τα βιβλία μας , και τα δίνουμε στους επόμενους μαθητές!

- Κάλεσε τους μαθητές να ζητήσουν από τους γονείς τους να τοποθετήσουν όλοι ηλιακό θερμοσίφωνα στα σπίτια τους.

- Ζήτησε από τους μαθητές να τρώνε όλο το φαΐ τους και να μη πετάνε όσο περισσεύει, γιατί σήμερα το 1/3 της τροφής που παράγεται στη γη πηγαίνει στις χωματερές, ενώ στην Αφρική ο κόσμος πεινάει.

- Λόγω της μεγάλης σπατάλης που γίνεται στην τροφή, η έκταση της γης σήμερα δεν επαρκεί, με τα αγαθά που παράγει, να θρέψει τα 7 δισεκατομμύρια του πληθυσμού της. Πρέπει να μεγαλώσει επί 1,7!

- Αυτοί που ρυπαίνουν τον πλανήτη και δεν τον προστατεύουν είναι οι φτωχοί!

- Τον Αμαζόνιο τον καίνε οι κακοί άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τι ζημιά κάνουν!

Αλήθεια κ. Μανιάτη ;

Έτσι έχουν τα πράγματα;

Αυτές είναι οι αιτίες του προβλήματος της ρύπανσης του περιβάλλοντος και έτσι αντιμετωπίζονται;

Έτσι ενημερώνετε και «διαφωτίζετε» εσείς οι πανεπιστημιακοί τη νεολαία, είτε είναι μαθητές δημοτικού είτε φοιτητές για τα σύγχρονα προβλήματα και ιδιαίτερα την προστασία του περιβάλλοντος;

Γιατί αποκρύπτετε την αλήθεια κ. Μανιάτη;

Οι οργανωτές της εκδήλωσης και οι παρευρισκόμενοι δάσκαλοι κλπ έμειναν ικανοποιημένοι από την ομιλία και τις απόψεις του κ. Μανιάτη;

Ρητορικό το ερώτημα.

Κώστας Γκόνης
Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλίου
Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ