ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Η Πελοπόννησος στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της Γερμανίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:56:00 π.μ. | | |
Η Πελοπόννησος στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της Γερμανίας
Η Γερμανία έχει αφαιρέσει αρκετές χώρες και περιοχές από τη λίστα με τα επικίνδυνα κράτη για ταξίδια εξαιτίας του κορωνοϊού. Όπως ανέφερε το Ινστιτούτο Robert Koch για μολυσματικές ασθένειες, οι χώρες που μπαίνουν στη γερμανική "πράσινη" λίστα είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ελβετία, η Αυστρία και ορισμένες περιοχές στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, για την Ελλάδα οι περιοχές που βγαίνουν εκτός του καταλόγου με τις "περιοχές κινδύνου", είναι το Άγιον Όρος και οι περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Πελοποννήσου.

Ψήφος εμπιστοσύνης στις Μικρές Κυκλάδες από τους Ολλανδούς

Οι νέες τροποποιήσεις θα τεθούν σε ισχύ από την Κυριακή. Σημειώνεται πως η γερμανική τουριστική αγορά αποτελεί τη μεγαλύτερη "δεξαμενή" τουριστών και εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό. Ενδεικτικά, το 2019 καταγράφηκαν 4 εκατομμύρια αφίξεις Γερμανών τουριστών, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ.

Κομβικής σημασίας οι κρατήσεις από Γερμανία

Η άνοδος των κρατήσεων από τη Γερμανία θεωρείται κομβικής σημασίας, όχι μόνο εξαιτίας των δυνατοτήτων της αγοράς, αλλά και επειδή η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή τουριστικών εσόδων για την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως όλα δείχνουν, θα αργήσει να εκκινήσει, αφού η χώρα μας εντάσσεται προς το παρόν στην πορτοκαλί λίστα και οι Βρετανοί πρέπει να μπουν σε δεκαήμερη καραντίνα.

Πέρσι σύμφωνα με την ΤτΕ, οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 61,6% και διαμορφώθηκαν μόλις στα 1,135 δισ. ευρώ, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση παρουσίασε πτώση κατά 62,1% και διαμορφώθηκε στις 1.526 εκατ. ταξιδιώτες.


Πηγή: Capital.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ