ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Τρισδιάστατος εκτυπωτής στο Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της ΔΔΕ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:01:00 π.μ. | | |
Τρισδιάστατος εκτυπωτής στο Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της ΔΔΕ Αργολίδας
Στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού του τεχνολογικού εξοπλισμού της ΔΔΕ Αργολίδας, προς όφελος της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, κατόπιν αιτήματος μας προς την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και με μέριμνα και ενέργειές της, εγκαταστάθηκε στους χώρους του Τμήματος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών και τέθηκε ήδη σε λειτουργία ένας σύγχρονος και πλήρως εξοπλισμένος τρισδιάστατος εκτυπωτής.

Αντιλαμβανόμενοι τη σημαντικότητα της τεχνολογίας των τρισδιάστατων εκτυπώσεων στην εκπαιδευτική και παραγωγική διαδικασία, θα επιδιώξουμε την ενσωμάτωσή της στα υπάρχοντα διδακτικά εργαλεία και αντικείμενα και, σε συνδυασμό με τον προγραμματισμό, την ηλεκτρονική, τη ρομποτική, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα καινοτόμο και ελκυστικό περιβάλλον μάθησης για όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές. Θεωρούμε ότι ή ενσωμάτωση της χρήσης σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων στην εκπαιδευτική διαδικασία και η διδασκαλία μέσω της εξάσκησης και εφαρμογής γνώσης όχι μόνο θα βελτιώσουν τις τεχνολογικές δεξιότητες των μαθητών παρέχοντάς τους πολύτιμα εφόδια για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, αλλά και ότι, επίσης, θα δημιουργήσουν μία νέα γενιά παραγωγικών, δημιουργικών, σκεπτόμενων και ψηφιακά ενημερωμένων ανθρώπων.

Το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της ΔΔΕ Αργολίδας (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ), ήδη σχεδιάζει, με τη μορφή σεμιναρίων, την επιμόρφωση στην τρισδιάστατη εκτύπωση, αρχικά, των εκπαιδευτικών Πληροφορικής και στη συνέχεια όλων των ενδιαφερόμενων μελών της εκπαιδευτικής μας κοινότητας (εκπαιδευτικών και μαθητών). Τα σεμινάρια θα προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε λόγω του COVID-19, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και παρακολούθησης. Θεωρούμε δεδομένη την ανταπόκριση και συνεργασία των εκπαιδευτικών και μαθητών στο εγχείρημά μας αυτό.

Περαιτέρω σχετικές πληροφορίες θα παρέχονται από τον υπεύθυνο ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. κ. Παταρίδη Γεώργιο, τηλ. 27520 23836.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας για την υποστήριξη και την άμεση ανταπόκρισή στο αίτημά μας, αλλά και για την άψογη συνεργασία και τη συνεχή υποστήριξη και αρωγή στην προσπάθειά μας για ποιοτική εκπαίδευση, πλήρως ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Δρ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ

Φώτο αρχείου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ