ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Το Ναύπλιο κέρδισε την προτίμηση των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:22:00 π.μ. | | |
Το Ναύπλιο κέρδισε την προτίμηση των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
«Κόκκινο» χτύπησαν οι κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στους παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας.


Οι προκρατήσεις στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ήταν αυξημένες, όπως και το Πάσχα, και οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων είχαν αποφασίσει να εκδράμουν στη φύση και στην ύπαιθρο.

«Οι περισσότεροι συμπολίτες μας, επέλεξαν κυρίως προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα τόσο λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που είχαν στη διάθεσή τους και του μειωμένου κόστους όσο λόγω της πανδημίας. Επέλεξανν κυρίως οδικές περιοχές σε χιλιομετρική απόσταση 1,5 – 2 ώρες, ενώ σημαντικός παράγοντας επιλογής του προορισμού, εκτός από την φυσική ομορφιά, αποτελούσε και το οδικό δίκτυο», αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-RealEstates που διεξήγαγε σχετική έρευνα.

Αυτοτελή διαμερίσματα ή κατοικίες, εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το τριήμερο λόγω Covid-19

Οι εκδρομείς λόγω των υγειονομικών συνθηκών επέλεξαν κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα ή και κατοικίες εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, μια επιλογή που αποκτά έδαφος μέρα με τη μέρα, ενώ σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας είναι πρώτη επιλογή τόσο εγχώριών, όσο και αλλοδαπών τουριστών και το φετινό καλοκαίρι. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προ Covid-19 εποχή, διότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν διακρίνει την υψηλή ζήτηση σε τουριστικούς προορισμούς.

Μίνι-διακοπές στην «αθηναϊκή ριβιέρα» και στην Πελοπόννησο για τους εκδρομείς

«Τα δεδομένα θύμισαν εικόνες που επικρατούσαν τις ημέρες του Πάσχα όσον αφορά τα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής. Περιοχές όπως Πόρτο Ράφτη και Σούνιο κατέγραψαν σχεδόν μηδενική διαθεσιμότητα για το τριήμερο με επιστροφή τη Δευτέρα. Διαθεσιμότητες στα παράλια του Ν. Αττικής, εκτός από λίγες εξαιρέσεις, καταγράφηκαν κυρίως σε κατοικίες που απευθύνονται σε υψηλά οικονομικά βαλάντια, πολυτελείς βίλες με πισίνα με δυνατότητα να φιλοξενηθούν άνω των 4 ατόμων», σχολιάζει ο κ. Μπάκας.

Οι Αθηναίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία για το χρονικό διάστημα 18 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή έως την Δευτέρα 21 Ιουνίου, επέλεξαν να επισκεφτούν οδικούς προορισμούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, το Λουτράκι, το Ξυλόκαστρο, την Ακράτα καθώς και τα παράλια Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Φώτο αρχείου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ