ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Δακρυγόνα και συλλήψεις στο Gay Pride στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:53:00 π.μ. | | | |
Δακρυγόνα και συλλήψεις στο Gay Pride στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης (βίντεο)
Σε χρήση δακρυγόνων προχώρησε η τουρκική αστυνομία προκειμένου να διαλύσει το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης για το Gay Pride, ενώ έγιναν και προσαγωγές ατόμων που ήθελαν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που είχε απαγορευτεί από τις τοπικές αρχές.

Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις έχουν απαγορευτεί στην Κωνσταντινούπολη από το 2014, οπότε και δεκάδες χιλιάδες συμμετείχαν στην πορεία που έγινε σε κεντρική λεωφόρο της πόλης.

Χιλιάδες κατέβηκαν και στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας σε μια πανδαισία χρωμάτων και χαράς. 

Πολλοί από τους συμμετέχοντες εξέφρασαν με αυτόν τον τρόπο τη χαρά τους που μετά την καραντίνα όλοι οι άνθρωποι μπορούν να είναι και πάλι μαζί.

Πολλοί από τους διαδηλωτές χόρευαν υπό τους ήχους του Vogue της Μαντόνα ακόμα και μέσα στους συρμούς του μετρό.

Με σχεδόν τον μισό ενήλικο πληθυσμό να έχει ήδη κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, λίγοι ήταν αυτοί που ένοιωσαν την ανάγκη να φορέσουν μάσκες.

Δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα όσα συμβαίνουν στην Ουγγαρία, την Πολωνία, αλλά και σε άλλες χώρες.

«Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση ενός μέλους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Ουγγαρία αυτή τη στιγμή. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο στη Γαλλία, είμαστε τυχεροί εδώ. Είναι λυπηρό που συμβαίνουν αυτά για τους ανθρώπους εκεί και ελπίζω σύντονα η κατάσταση να βελτιωθεί για αυτούς».

Οι δρόμοι του Βερολίνου γέμισαν με διαδηλωτές που φορούσαν πολύχρωμα κοστούμια.

Η πορεία ακολούθησε συγκεκριμένη διαδρομή ώστε να αποφευχθούν τα σημεία με πολύ κόσμο, καθώς οι κάτοικοι συνεχίζουν να ανησυχούν για την πανδημία.

Οι διαδηλωτές αναφέρθηκαν και στα όσα έγιναν στο αγώνα Γερμανία – Ουγγαρία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

«Αυτό που είναι αξιοσημείωτο με την συζήτηση της UEFA είναι ότι έχει περάσει κάτι σε άλλους κύκλους, συγκεκριμένα στους πολιτικούς κύκλους. Το γεγονός ότι η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε για πρώτη φορά για τη νομοθεσία στην Ουγγαρία και την χαρακτήρισε απαράδεκτη. Αν δεν ήταν η UEFA δεν θα είχε μιλήσει ποτέ για αυτό».

Χιλιάδες έδωσαν το «παρών» και στο πρώτο Gay Pride στη Ρώμη μετά την πανδημία.

Η φετινή παρέλαση στηρίζει το νέο σχέδιο νόμου κατά της ομοφοβίας, που έχει ήδη περάσει από την Βουλή των Αντιπροσώπων και βρίσκεται υπό συζήτηση σε αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας.

Ο νόμος έχει πάρει το όνομά του από τον ανοιχτά ομοφυλόφιλο βουλευτή του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Αλεσάντρο Ζαν. Στην καρδιά του νομοσχεδίου βρίσκεται η ποινικοποίηση του λόγου μίσους κατά των ομοφυλόφιλων, των διεμφυλικών και γενικότερα όλης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας της Ιταλίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ