ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Στα ύψη ο υδράργυρος σήμερα 13/7 στην Αργολίδα - Έρχεται τριήμερος καύσωνας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:09:00 μ.μ. | | |
Στα ύψη ο υδράργυρος σήμερα 13/7 στην Αργολίδα - Έρχεται τριήμερος καύσωνας
Υψηλές ήταν οι θερμοκρασίες που επικράτησαν σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου στην Αργολίδα.

Στο Άργος και σύμφωνα με τον σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο στάδιο της πόλης ο υδράργυρος ανέβηκε μέχρι τους 38.4 °C στις 16:18

Στο Κρανίδι η θερμοκρασία άγγιξε τους 38.3 °C στις 11:45 το πρωί

Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό της ΕΜΥ στην Πυργέλα η θερμοκρασία έφτασε τους 38 βαθμούς στις 2:30 το μεσημέρι και παράμεινε αμετάβλητη τουλάχιστον μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Στο Ναύπλιο σύμφωνα με τον σταθμό του δικτύου Meteoclub.gr η υψηλότερη θερμοκρασία έφτασε τους 36,7 °C στις 16:10

Τριήμερος καύσωνας από την Τετάρτη

Αντιμέτωπη με τον πρώτο καύσωνα του Ιουλίου και τον δεύτερο του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να βρεθεί η χώρα τις επόμενες ημέρες, με τη Γενική Προστασία Πολιτικής Προστασίας να δίνει οδηγίες για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, στην Ελλάδα καταφθάνουν, από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θερμές αέριες μάζες, οι οποίες θα προκαλέσουν πρόσκαιρη «εκτόξευση» της θερμοκρασίας από αύριο, Τετάρτη 14/07 μέχρι και την Παρασκευή (16/07) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι περιοχές που αναμένεται να «βράσουν», θυμίζοντας... καζάνι θα είναι τα ηπειρωτικά, στο εσωτερικό των οποίων ο υδράργυρος θα φλερτάρει ακόμα και με τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Καλύτερα θα είναι τα πράγματα στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Συγκεκριμένα, στην Αττική η θερμοκρασία θα φθάσει αύριο τους 38 βαθμούς και την Πέμπτη, αλλά και την Παρασκευή τους 39.
Το Σαββατοκύριακο ωστόσο η ζέστη θα υποχωρήσει σταδιακά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ ο υδράργυρος θα φθάσει τους 38 βαθμούς μόνο, κατά τόπους, στα ανατολικά ηπειρωτικά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ