ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

6 παρεμβάσεις για τις επιχειρήσεις εστίασης ζητάει η ΠΟΕΣΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:16:00 μ.μ. | | |
6 παρεμβάσεις για τις επιχειρήσεις εστίασης ζητάει η ΠΟΕΣΕ
Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης και τα οποία είναι αποτέλεσμα της κατάστασης που επέφερε η πανδημία και η επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων, ζητά με επιστολή που απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και κοινοποίησε προς τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνι Γεωργιάδη, Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη και στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, 'Ακη Σκέρτσο.Η ΠΟΕΣΕ ζητά έξι παρεμβάσεις από την πλευρά της Πολιτείας, ώστε οι επιχειρήσεις του κλάδου να μπορέσουν να επιβιώσουν.

 Συγκεκριμένα ζητά:
 
1. Την άμεση επαναφορά του μέτρου της απαλλαγής ενοικίου για τον μήνα Ιούλιο και Αύγουστο και του μειωμένου κατά 40% ενοικίου μέχρι το τέλος του 2021.

2. Τη μονιμοποίηση της μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ που παραμένει ως προσωρινό μέτρο στο 13% μέχρι 31 Οκτωβρίου 2021.

3. Την επίσπευση των διαδικασιών και την άμεση ενεργοποίηση των εκταμιεύσεων του προγράμματος ΕΣΠΑ για την εστίαση.

4. Πρόγραμμα οικονομικής στήριξης για τα κέντρα διασκέδασης -αίθουσες εκδηλώσεων, που λόγω των περιοριστικών μέτρων από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, η λειτουργία τους ήταν ουσιαστικά απαγορευμένη και οδηγούνται στην πλήρη καταστροφή.

5. Να υπάρξει άμεσα επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την αγορά και τοποθέτηση μηχανημάτων καθαρισμού αέρα τα οποία θα καλύπτουν την ανάγκη δημιουργίας ασφαλών εσωτερικών χώρων, χωρίς τον διαχωρισμό μεταξύ των πολιτών.

6. Κάλυψη τουλάχιστον του 50% του μη μισθολογικού κόστους για την διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού, που λόγω των περιοριστικών μέτρων (πχ δυναμικότητα) δεν έχει αντικείμενο εργασίας και κινδυνεύει με καταγγελία της σύμβασης εργασίας.

«Κύριε πρόεδρε, επικοινωνούμε μαζί σας στην προσπάθειά μας να επιλύσουμε τα προβλήματα του κλάδου της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων που οδηγούν σε μια νέα κρίση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων covid-19 και του ιδιαίτερα μεταδοτικού στελέχους “ Δέλτα”. Και ενώ μόνη και μοναδική ελπίδα αποκατάστασης της κοινωνικής και οικονομικής κανονικότητας είναι ο εμβολιασμός και η στήριξη της Πολιτείας με συγκεκριμένα μέτρα για τον κλάδο, αντ' αυτού επανέρχονται μέτρα περιοριστικά και ταυτόχρονα η Πολιτεία αποσύρει κάθε μέτρο στήριξης. Επισημαίνουμε τα προβλήματα και θέτουμε υπόψη σας τις προτάσεις μας, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα με την ελπίδα ότι όλοι μαζί και κανείς μόνος, θα ξεπεράσουμε την πανδημία και τις επιπτώσεις της. 

Παρακαλούμε για την προσωπική σας παρέμβαση για την στήριξη του κλάδου», αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΕΣΕ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ