ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου: Έναρξη με μόδα και μουσική στο εμβληματικό Παλαμήδι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:13:00 μ.μ. | | | | |
Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου: Έναρξη με μόδα και μουσική στο ειδυλλιακό Παλαμήδι
Μόδα και μουσική στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και η Νικόλ Αλεξανδροπούλου προτείνει μία ξεχωριστή βραδιά σε έναν ειδυλλιακό χώρο.

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και την επέτειο 30 χρόνων παρουσίας του Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου, ενός από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της χώρας, το Σάββατο 10 Ιουλίου στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή βραδιά στο μαγευτικό Παλαμήδι, με κέντρο την μουσική και την μόδα.

Ανοίγοντας το Φεστιβάλ Ναυπλίου, η παράσταση «Ευτοπία: Μια μουσική βραδιά εμπνευσμένη από την Επανάσταση» θα έχει τη μορφή κονσέρτου δωματίου, με ρεπερτόριο εμπνευσμένο από την επαναστατική περίοδο, σε σκηνοθεσία Νικόλ Αλεξανδροπούλου.

Φυσικά η μόδα, για την εμπνεύστρια του Athens Fashion Film Festival, Νικόλ Αλεξανδροπούλου, κατέχει σημαντικό ρόλο στην παράσταση και την ενδυματολογική επιμέλεια της βραδιάς, η οποία είναι επίσης εμπνευσμένη από τα χρόνια της Επανάστασης, έχει αναλάβει το ατελιέ μόδας Laskaris Couture.

Αφηγητής της βραδιάς θα είναι ο καταξιωμένος σκηνογράφος και ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ, ενώ έξι κορυφαίες φωνές της όπερας, όπως οι, Βασιλική Καραγιάννη, Έλενα Κελεσίδη, Άννα Στυλιανάκη, Άρτεμις Μπόγρη, θα ερμηνεύσουν κομμάτια που αντιπροσωπεύουν μια εποχή κατά την οποία η Ελλάδα συγκροτούσε τους εθνικούς μύθους της, παλεύοντας το σκοτάδι με επιμονή και πίστη που έμελλαν να αποτελέσουν ορόσημο για την Ιστορία της χώρας αλλά και την Ιστορία εν γένει.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο εμβληματικό Κάστρο του Παλαμηδίου.

Σκηνοθεσία: Νικόλ Αλεξανδροπούλου, Αφηγητής: Γιάννης Μετζικώφ
Επιμέλεια μουσικού προγράμματος: Δημήτρης Γιάκας, Ενδυματολογική επιμέλεια: Ατελιέ μόδας Laskaris Couture, Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου, Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού

Τραγουδιστές / Μουσικοί: Βασιλική Καραγιάννη (Σοπράνο), Έλενα Κελεσίδη (Σοπράνο), Άννα Στυλιανάκη (Σοπράνο), Άρτεμις Μπόγρη (Μεσόφωνος), Χρυσάνθη Σπιτάδη (Μεσόφωνος), Γιάννης Χριστόπουλος (Τενόρος), Τάσος Αποστόλου (Μπάσος), Φραντς Σεστάνι (Βιολί), Δημήτρης Γιάκας (Πιάνο)

Παραγωγή: Athens Cultural Creatives ΑΜΚΕ, Coordinator: Μελπομένη Μαραγκίδου, Βοηθοί παραγωγής: Κατερίνα Κατάκη, Νατάσα Κούμη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ