ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Μανώλης Βέμης: Ο Υγρότοπος Ναυπλίου - Νέας Κίου και ο Ποταμός Ερασίνος χρειάζονται την προστασία μας

Μανώλης Βέμης: Ο Υγρότοπος Ναυπλίου - Νέας Κίου και ο Ποταμός Ερασίνος χρειάζονται την προστασία μας
Την ανάγκη για τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του υγροβιότοπου Νέας Κίου και του ποταμού Ερασίνου, με εναλλακτικό – οικολογικό πρόσημο, τόνισε ο πρώην Συντονιστής των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ και εκπρόσωπος της περιφερειακής παράταξης Πελοπόννησος Οικολογική στην Αργολίδα Μανώλης Βέμης. 

Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια της περιοδείας των Συν εκπροσώπων των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ Έλενας Μπότση και Δημήτρη Πολιτόπουλου στην Αργολίδα και της συνάντησης τους με μέλη της ομάδας «Φίλοι του Υγροτόπου Ναυπλίου – Νέας Κίου». Κατά τη συνάντηση τονίστηκε η αντίθεση των «Φίλων του Υγροτόπου» για το σχεδιασμό υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων από την περιφέρεια στις όχθες του ποταμού, που αν και δεν είναι απαραίτητα, θα προκαλέσουν τεράστια οικολογική καταστροφή. 

Ο Μανώλης Βέμης ενημέρωσε για τις σοβαρές επιφυλάξεις του για το ΣΔΙΤ της μαρίνας του Ναυπλίου δεδομένου ότι η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής θα είναι δυσανάλογα μεγαλύτερη από τη οικονομική της ανάπτυξη. Συμπερασματικά αναδείχτηκε η ανάγκη τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής του υγροτόπου Ναυπλίου – Νέας Κίου με διάνοιξη μονοπατιών περιπάτου, διαδρομές ποδηλατοδρόμων και σημεία παρατήρησης πουλιών, για προσέλκυση σε ετήσια κλίμακα επισκεπτών, που επιθυμούν να γνωρίσουν την περιοχή των Αργείων, των Μυκηναίων, της πρώτης πρωτεύουσας της σύγχρονης Ελλάδας, και ταυτόχρονα να επισκεφτούν και την περιοχή που τα αποδημητικά πουλιά συνηθίζουν να σταματούν για ανάπαυση κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού τους. 

Στη φωτογραφία: Η Έλενα Μπότση, ο Δημήτρης Πολιτόπουλος και ο Μανώλης Βέμης σε γεφυράκι του Ερασίνου, μαζί με «Φίλους του Υγροτόπου».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ