Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021

Το Ναύπλιο υποδέχθηκε τη "Μοτοπορεία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:27:00 μ.μ. | | |
Το Ναύπλιο υποδέχθηκε τη "Μοτοπορεία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού"
Κύπριοι μοτοσικλετιστές που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη την πορεία μνήμης με αφορμή τα 25 χρόνια από τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στη Δερύνεια της Κύπρου, έφτασαν στο Ναύπλιο το απόγευμα της Τρίτης 6 Ιουλίου, ενώ μαζί τους είναι  και η μητέρα του δολοφονημένου Τάσου Ισαάκ, Τασούλα.
Με συνθήματα όπως «Δεν Ξεχνώ» και «Η Μνήμη Τρέχει Ξανά», η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» που διοργανώνει τη μοτοπορεία πραγματοποίησε φαντασμαγορική είσοδο στην πόλη του Ναυπλίου υπό τους ήχους των μηχανών τους.
Τους μοτοσικλετιστές υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος σε μια σεμνή μικρής διάρκειας τελετή, στην πλατεία φιλελλήνων όπου τους απηύθυνε χαιρετισμό και αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.
Να υπενθυμίσουμε πως μετά από αίτημα της Πρωτοβουλίας Μνήμης «Ισαάκ – Σολωμού» ο δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος σε συνεργασία με το Τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου έχει ξεκινήσει την διαδικασία ονοματοδοσίας οδού, προς τιμή των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων μεταξύ άλλων τόνισε οτι: "Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων από τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη τους λήφθηκε αυτή η απόφαση προκειμένου να θυμίζει σε όλους μας, την σημασία του κοινού αγώνα μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου καθώς και ότι αυτοί οι δύο σύγχρονοι ήρωες αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την δικαιοσύνη."
Σκοπός της πορείας, όπως λένε, είναι η ανάδειξη των ευθυνών για τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού, καθώς και του αιτήματος σύλληψης των υπαιτίων. «Είναι ένα οδοιπορικό μνήμης, ελευθερίας και ιστορικής συνείδησης» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των μοτοσικλετιστών  Αλέκος Μιχαηλίδης 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζέρβας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γιώργος Καχριμάνης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός. 
Η λιτή εκδήλωση έκλεισε με ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των δολοφονημένων και με ένα νεαρό παιδί να παίζει με την λύρα του ένα παραδοσιακό τραγούδι της Κύπρου. Μετά το Ναύπλιο θα ακολουθήσουν η Σπάρτη, τα Καλάβρυτα και ο Πειραιάς, ενώ μετά θα μεταβούν στην Κρήτη. Στις 10 Ιουλίου θα βρίσκονται στην Αθήνα απ’ όπου θα αναχωρήσουν για την Κύπρο. Άλλωστε, στη Λευκωσία στις 17 Ιουλίου προγραμματίζεται μια μεγάλη εκδήλωση μνήμης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ