ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Τσίπρας: Άθλιος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις νοσοκομείων (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:11:00 μ.μ. | | |
Τσίπρας: Άθλιος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις νοσοκομείων (βίντεο)
Για λάθη, παλινωδίες, ερασιτεχνικούς χειρισμούς, αλαζονεία και πολιτικούς καιροσκοπισμούς, αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας κατηγόρησε την κυβέρνηση από την Ιεράπετρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, καλώντας, παράλληλα, για μία ακόμα φορά τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

Ο ίδιος έστειλε και αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση να μην τολμήσει να προχωρήσει στον άθλιο, όπως τον χαρακτήρισε, σχεδιασμό της, που προβλέπει συγχώνευση ή κλείσιμο νοσοκομείων και περιορισμό του υγειονομικού προσωπικού εν μέσω της πανδημίας. Όπως υποστήριξε, τώρα είναι «η ώρα του αγώνα για να δυναμώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να δυναμώσουμε τις δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας, για να δυναμώσουμε το κοινωνικό κράτος».

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα έξω από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας είναι η εξής:

«Δυστυχώς για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας στη χώρα μας. Τα λάθη, οι παλινωδίες, οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί, η αλαζονεία, ο πολιτικός καιροσκοπισμός, όλα αυτά μαζί συνετέλεσαν στο να βρεθούμε για άλλη μία φορά σε μια ανοιχτή λεωφόρο αγωνίας, ενώ μας έλεγαν ότι είμαστε στο τελευταίο μίλι.

Τούτη την ώρα θέλω να δώσω ένα βασικό μήνυμα εδώ από την Κρήτη. Εφόσον η πανδημία είναι εδώ, έχουμε όλοι μας μία βασική υποχρέωση. Πρώτα από όλα απέναντι στον εαυτό μας αλλά και απέναντι στους συνανθρώπους μας. Να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, να αξιοποιήσουμε ένα από τα βασικά όπλα που μας δίνει η επιστήμη, το εμβόλιο. Καλώ για άλλη μια φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Το δεύτερο μήνυμα που θέλω όμως να δώσω από εδώ, από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας είναι προς την κυβέρνηση: Να μην τολμήσει να προχωρήσει σε αυτόν τον άθλιο σχεδιασμό εν μέσω της πανδημίας, συγχώνευσης ή κλεισίματος νοσοκομείων και περιορισμού του υγειονομικού προσωπικού. Έπρεπε τουλάχιστον από αυτήν την πανδημία να έχουμε βγάλει κάποια συμπεράσματα. Το ΕΣΥ και τα δημόσια νοσοκομεία χρειάζονται ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση. Αυτές οι ιδεοληπτικές εμμονές είναι καταστροφικές. Και οι πολίτες, μαζί και εμείς, δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν αυτές οι καταστροφικές πολιτικές επιλογές. Είναι η ώρα της εγρήγορσης. Της εγρήγορσης για την προστασία του καθενός και της καθεμιάς. Είναι η ώρα της κοινωνικής ευθύνης. Είναι όμως και η ώρα του αγώνα για να δυναμώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να δυναμώσουμε τις δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας, για να δυναμώσουμε το κοινωνικό κράτος. Για να χτίσουμε ένα κράτος ανθρώπινο και ισχυρό».
 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ