ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Αφιέρωμα στις εμβληματικές μορφές του Ρεμπέτικου & του Λαϊκού Τραγουδιού στη Νέα Κίο Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:57:00 π.μ. | | | | | |
Αφιέρωμα στις εμβληματικές μορφές του Ρεμπέτικου & του Λαϊκού Τραγουδιού στη Νέα Κίο Αργολίδας
Μουσική παράσταση θα δοθεί στη Νέα Κίο, με απώτερο σκοπό την στήριξη του συλλόγου “Δώσε Ζωή” και τα παιδιά με αναπηρίες.

Τραγουδούν: Τίνα Τράκου, Νίκος Κρητικός

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Παπαδόπουλος.

Κυριακή 18 Ιουλίου

Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη στη Ν. Κίο

Ώρα έναρξης 21:00

Στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ 2021

Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός σύλλογος Ν. Κίου, ΚΕΔΑΜ

Η Τίνα Τράκου, με την πολύχρονη εμπειρία της στο χώρο της μουσικής, με σπουδές φωνητικής και ακορντεόν στο Εθνικό Ωδείο, συμμετοχές σε μουσικοθεατρικές θεματικές παραστάσεις, επιτυχημένα μουσικά σχήματα, τηλεοπτικά σήριαλ και δισκογραφικές δουλειές, με μια φωνή μεστή και στεντόρια ,όπως αρμόζει στα συγκεκριμένα τραγούδια με την συμβολή του συνθέτη και μαέστρου Νίκου Παπαδόπουλου, με μεράκι, προσοχή και σεβασμό παρουσιάζει το έργο μεγάλων λαϊκών συνθετών και στιχουργών, των οποίων τα τραγούδια ακούγονται μέχρι και σήμερα.
Το ρεμπέτικο τραγούδι, με ρίζες βαθιές στην Βυζαντινή μουσική, μιλάει για τον πόνο, την ξενιτειά, την απαγόρευση, την αγάπη ο χωρισμό και την λύτρωση. Στίχοι και μελωδίες από εποχές που οι άνθρωποι ζούσαν με λιγοστά υλικά αγαθά, με περίσσια όμως αγάπη και πίστη σαν στήριγμα για την πορεία τους και την εξέλιξή τους.

Η μουσική παράσταση αποτελεί έναν μικρό φόρο τιμής στην μουσική μας ιστορία που έχουμε χρέος να διατηρήσουμε αλλά και να την μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.

Στην παράσταση συμμετέχει ο Νίκος Κρητικός με σπουδαίες συνεργασίες με Μ. Πλέσσα, Γ. Χατζηνάσιο, Χ. Νικολόπουλο και πολλούς άλλους με μια σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα και με μία πορεία γεμάτη σεβασμό στην ελληνική μουσική, καθώς και μια 5μελής μπάντα από εξαίρετους μουσικούς.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ
Παναγιώτης Σκούφης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ