ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον εμβολιασμό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:24:00 μ.μ. | |
Η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον εμβολιασμό
Προσευχητική εγρήγορση, συχνή συμμετοχή στη λατρευτική της ζωή, αλλά και εμβολιασμό, συνιστά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στους πιστούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσε μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, η ΔΙΣ αποφάσισε:

α) Να αποσταλεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετική εγκύκλιος προς τον λαό με σκοπό την ενημέρωση των πιστών για την πνευματική και κανονική διδασκαλία της Εκκλησίας σε θέματα πανδημιών, συνιστώντας προσευχητική εγρήγορση και συχνή συμμετοχή στη λατρευτική της ζωή.

β) Να συστήσει για μία ακόμη φορά την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού.

γ) Να υπενθυμίσει ότι μόνη αρμόδια να εκφέρει τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί όλων των ανακυπτόντων θεμάτων είναι η ΔΙΣ ως η διαρκής «συνοδική φωνή», ο εκπρόσωπός της, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, είναι ο μόνος εκφραστής των αποφάσεών της προς τα ΜΜΕ.

δ) Να ελέγξει και περιορίσει κάθε παράλογη και μεμονωμένη φωνή απάδουσα προς το συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας και την μακραίωνη κανονική της παράδοση προκειμένου να αποφευχθεί ο σκανδαλισμός των πιστών και η διακινδύνευση της υγείας όλων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ