ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

"MANTΩ: la bella Greca": Δραματοποιημένο ιστορικό μυθιστόρημα στο 30ο Φεστιβάλ Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:39:00 π.μ. | | |
"MANTΩ: la bella Greca": Δραματοποιημένο ιστορικό μυθιστόρημα στο 30ο Φεστιβάλ Ναυπλίου
Τρεις σύγχρονοι ερμηνευτές -δυο γυναίκες και ένας άντρας- «ζωντάνεψαν»  μπροστά στο κοινό με τη βοήθεια θεατρικών ρούχων και αντικειμένων, ζωντανής μουσικής και ιστορικών ντοκουμέντων, μια ολόκληρη εποχή, το βράδυ της Παρασκευής 16 Ιουλίου στο Προαύλιο της Ευαγγελίστριας στα πλαίσια του 30ου Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου.
Ιστορικά και φανταστικά πρόσωπα ήρθαν και μετέφεραν την εμπειρία τους από τα χρόνια της επανάστασης αλλά και από την προσωπική τους σχέση με τη Μαντώ, όπως τη γνώρισε ο καθένας. 
Μια ηρωίδα της Ελλάδας αλλά πάνω από όλα μια γυναίκα του κόσμου, μας ξανά συστήθηκε και κατέθεσε τη διαχρονική δύναμη της τόλμης, στον τρόπο ζωής , έξω από τα κοινωνικά στερεότυπα του φύλου, της τάξης και της εποχής.  Μια προσωπικότητα που αδικήθηκε και προδόθηκε από την Ιστορία και τους σύγχρονους της, αποκαθίσταται σε ένα από τα πιο προοδευτικά και φωτεινά «σημεία αναφοράς» που μπορεί να έχει ο σημερινός θεατής και ο σημερινός πολίτης του κόσμου.
«MANTΩ: la bella Greca» ήταν ο τίτλος του δραματοποιημένου ιστορικού μυθιστορήματος που με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση λειτούργησε ουσιαστικά «αντί στεφάνου για όσους ζήσαν τολμηροί». 
Η ίδια η ηρωίδα, ο πρίγκιπας Υψηλάντης, οι γονείς της -το ζεύγος Μαυρογένη, ο παπά-Μαύρος, η αδερφή της, ο Άγγλος αξιωματικός Μπλακιέρ, ο έμπιστος της Γεώργιος Μαυρομάτης, ο Υάκινθος Μπλάκαρης είναι μερικά από τα πρόσωπα του έργου που ενσάρκωσαν αυτό το ζωντανό μνημείο συλλογικής επανάστασης και προσωπικής εξομολόγησης.
Συντελεστές:

Κείμενο: Θεοδώρα Καπράλου
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης.
Σκηνικά – κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Πρωτότυπη μουσική: Θοδωρής Λεμπέσης
Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Με τους: Ευγενία Σαμαρά, Γιώργος Τσαμπουράκης, Αντιγόνη Φρυδά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ