ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Συναυλία στο Άργος για τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:10:00 μ.μ. | | |
Συναυλία στο Άργος για τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης
Με την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση των: Περιφέρεια Πελοποννήσου - Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, Δήμος Άργους - Μυκηνών και της ΚΕΔΑΜ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στον αύλειο χώρο του Ιστορικού Ενοριακού Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Άργους τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 και ώρα 8:30 μ.μ.. 

Στη συναυλία συμμετέχουν: ο Βυζαντινός Χορός "Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους"
, η παραδοσιακή μικτή χορωδία, η ορχήστρα και χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Άργους καθώς και το τμήμα Προπαιδείας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Αργολίδας. 
Θα ακουστούν: αποσπάσματα από τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους" του Διονυσίου Σολωμού σε μελοποίηση Γιάννη Μαρκόπουλου, έργα ποιητών μας (Ανδρέας Κάλβος, Κώστας Βάρναλης κ.α.) καθώς επίσης παραδοσιακά τραγούδια και εκκλησιαστικοί ύμνοι ενώ για πρώτη φορά θα ακουστεί μελοποιημένο το "Τραγούδι του στρατηγού Τσώκρη" σε δική μας μελοποίηση, με το κείμενο που διασώζει ο αείμνηστος Ιωάννης Ερν. Ζεγκίνης στο έργο του "Το Άργος διά μέσου των αιώνων" (Αθήναι 1996). Μονωδίες θα αποδώσουν, πολλά υποσχόμενα, νεαρά μέλη του Βυζαντινού  Χορού "Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους"

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ