ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Ωδή στην ερμιονίτικη παράδοση από την Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:59:00 μ.μ. | |
Ωδή στην ερμιονίτικη παράδοση από την Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης
Με μεγάλη μας χαρά, δημοσιεύουμε φωτογραφικό υλικό, έτσι όπως ο φακός αποτύπωσε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ομάδα μας, έφερε τον τίτλο: "Μια ωδή στην ερμιονίτικη παράδοση" και έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του πρώην Δημαρχείου Ερμιόνης την ογδόη Αυγούστου του 2021.
 Ίσως πρόκειται για την πιο σημαντική εκδήλωση - παρουσίαση της ομάδας μας μιας που το λαογραφικό - ιστορικό υπόβαθρο που την περιέλουζε, είναι ανεκτίμητης αξίας, αποτελεί τοπικό θησαυρό που σκοπεύουμε να διασώσουμε αλλά και να διαδώσουμε...
Αυτή ήταν η αρχή!!!

Κάτω από αντίξοες συνθήκες, καταφέραμε να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να χαρίσουμε στιγμές, να γεμίσουμε χαμόγελο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του, να εξωτερικεύσουμε τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα που διακατέχει τα μέλη και τον κόσμο που ακολουθούν την ομάδα μας, στέλνοντας βασικές προμήθειες στους πυρόπληκτους συμπατριώτες μας, να τηρήσουμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιτάσσει η πολιτεία...
Κι όλα αυτά με κεντρικό άξονα το βιβλίο της Βιβής Σκούρτη με τίτλο: "Η μουσικό-χορευτική παράδοση της Ερμιόνης" αλλά και με τη διπλή έκδοση της ομάδας μας με τίτλο: "Ερμιονίτικοι σκοποί, η Ερμιόνη του χθες, τραγουδισμένη σήμερα", που γέμισαν ελπίδα, συναισθήματα, θύμισες, συγκίνηση, γνώση, αρώματα του χθες, χρώματα του σήμερα το κοινό που μας τίμησε με την παρουσία του και όλους εσάς που θα δείτε ινετρνετικά την παράσταση και θα την κάνετε κομμάτι του εαυτού σας, μιας που αγγίζει το πολιτιστικό μας "γίγνεσθαι" και μας ζητά να την κάνουμε μέρος της καθημερινότητας μας...
Ευχαριστούμε θερμά:

✓Τον κύριο Γιάννη Σπετσιώτη & την κυρία Βιβή Σκούρτη για τους πολύτιμους ερμιονίτικους τραγουδιστικούς θησαυρούς που μας παρέδωσαν.
✓ Τον πρόεδρο της κοινότητας Ερμιόνης, Ιωσήφ Γανώση και όλο το κοινοτικό συμβούλιο για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε.
✓Όλον τον κόσμο που μας στήριξε με την παρουσία του και μας ενθαρρύνει κάθε χρόνο να συνεχίζουμε.
✓Τους εκλεκτούς χορηγούς μας, που σθεναρά βοηθούν και στέκονται οικονομικά στο πλευρό μας κάθε χρόνο.
✓Το μουσικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής "ΠΕΝΤΑΗΧΟΝ" που κέντησε μουσικά την εκδήλωση μας και σίγουρα θα τους ξανά δείτε στα μέρη μας.
✓Τον Θοδωρή Σκανδάλη για τον ήχο και τα φώτα του καθώς και την Άννα Μαζλουμίδη για τις φωτογραφίες, τον Δαμιανό Βογανάτση για το εξαιρετικό βίντεο και τον Μιχάλη Κλωνάρη για τα εναέρια πλάνα του, που θα τα δείτε σύντομα.
✓Τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Ερμιόνης για την διάθεση του σκηνικού.
✓Τα μέλη της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης που για μια ακόμα χρονιά με υπέμειναν, με υποστήριξαν, μου χαμογέλασαν όταν ζητούσα παραπάνω, που με ενέκριναν για μια ακόμα χρονιά για δάσκαλο τους.
✓Τους εθελοντές - φίλους που βοήθησαν στην άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης.
✓Τα ιστολόγια & τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που φιλοξένησαν δημοσιεύματα που αφορούσαν την εν λόγω παράσταση.
Τέλος, να αναφέρουμε πως:

•Τα κορίτσια της ομάδας μας φορούν στην πλειοψηφία τους την τοπική μας νυφική φορεσιά, που γνήσια αντίγραφα, έραψε για μας η αγαπημένη "Φιλάνθη Μπογέα, Παραδοσιακές ενδυμασίες" !

Την αγαπάμε και την ευχαριστούμε πολύ!

•Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην τοπική μας εικαστικό, Ανθούλα Λαζαρίδου - Δουρούκου, που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας, αφήνοντας μεγάλο κενό στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας...
Σας ευχαριστούμε πολύ!!! #χοερ


Εκ μέρους της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης,
Κωστής Σκούρτης

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ