ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις πυρόπληκτες περιοχές της Γορτυνίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:11:00 μ.μ. | |
Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις πυρόπληκτες περιοχές της Γορτυνίας
Κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Παναγιώτη Μεντρέκα μέλος της ΚΕ, Νίκο Γόντικα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου - Περιφερειακό Σύμβουλο και Γιάννη Φράγκο γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Γορτυνίας και δημοτικό σύμβουλο, περιόδευσε, χθες Τετάρτη 11 Αυγούστου, σε πυρόπληκτα χωριά και συζήτησε με τους κατοίκους. 

Στο χωριό Πυρί συναντήθηκε και με τον πρόεδρο Γ. Στρίκο, όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη να υπάρξει άμεση παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά.

Σε όλες τις συζητήσεις, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «έκδηλη ήταν η αγανάκτηση, για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά, για τις ζημιές που έγιναν και κυριάρχησαν στη συζήτηση τα προβλήματα και η αναγκαιότητα άμεσης επίλυσής τους».

Πιο συγκεκριμένα επείγει:

-- Άμεσα να αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, με ευθύνη της κυβέρνησης, της περιφέρειας, του δήμου.

-- Να παρθούν μέτρα για τη στέγαση, σίτιση κλπ όσων καταστράφηκαν τα σπίτια.

-- Να γίνει γρήγορα η καταγραφή των ζημιών σε φυτικό, ζωικό κεφάλαιο και υποδομές, στάβλους, αποθήκες κλπ και να αποζημιωθούν στο 100%.

-- Να διασφαλιστεί το εισόδημα όχι μόνο το φετινό αλλά και σε βάθος χρόνου, μέχρις ότου το κεφάλαιο (φυτικό και ζωικό ) που θα ανανεωθεί να αποδώσει εισόδημα αντίστοιχο με αυτό των τελευταίων ετών.

-- Να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν έγκαιρα τα μέτρα θωράκισης από πλημμύρες.

«Οι κάτοικοι σε όλα τα χωριά δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι μπροστά στον κίνδυνο νέων αναζωπυρώσεων, οι οποίες μπορεί να αποτελείωσουν ό,τι έχει απομείνει, απαιτείται άμεσα η παραπέρα ενίσχυση επίγειων και εναέριων δυνάμεων.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη του κόμματος στους πληγέντες, διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί δίπλα τους, θα διεκδικήσει μαζί τους την άμεση και πραγματική αποκατάσταση και ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών που έχουν πληγεί, αλλά και την πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων για την αντιμετώπιση, το επόμενο διάστημα, των συνεπειών των πυρκαγιών», σημειώνει το ΚΚΕ.

Περιοδείες σε χωριά της Γορτυνίας πραγματοποίησαν, επίσης, κλιμάκια του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αριστείδη Δαμαλά μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου και γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής.

Σε όλες τις συζητήσεις με τους κατοίκους των χωριών «αναδείχτηκε το συμπέρασμα που βγαίνει από την αυτοθυσία και την πρωτοβουλία που πήραν οι κάτοικοι των χωριών που πέρασε η πύρινη λαίλαπα για να σώσουν τα σπίτια και τα χωριά τους: "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό", συμπέρασμα χρήσιμο και για τη συνέχεια -μιας και η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη για να σωθούν τα χωριά και το Μαίναλο αλλά και για την αντιμετώπιση των συνεπειών».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ