ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Υπογράφηκε από την Υπουργό Πολιτισμού η σύμβαση για τα έργα στον Άγιο Γεώργιο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:32:00 μ.μ. | | | |
Καθήκον μας να στηρίζουμε την πολιτική του Υπουργείο Πολιτισμού είπε ο κ. Νίκας καλωσορίζοντας την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη στην έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη την Παρασκευή 13 Αυγούστου.
Η υπουργός Πολιτισμού, συνοδευμένη από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου και με στελέχη του υπουργείου επισκέφθηκαν την Τρίπολη και υπέργαψαν μία σειρά έργων που θα συμβάλλουν στην πολιτιστική και όχι μόνο ανάπτυξη της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μεταξύ άλλων υπογράφηκαν συμβάσεις για το φεστιβάλ Καλαμάτας και μελέτες και έργα που πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν εκείνες οι προϋποθέσεις για την ένταξή τους στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Η υπουργός μίλησε για το οδικό έργο Τζάνε – Καλαμάκι και για τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Πρέπει να βρούμε την κατάλληλη λύση, έτσι ώστε το έργο να γίνει, αλλά και τα αρχαία να προστατευθούν και να αναδειχθούν

Μεταξύ των έργων ήταν η συνέχιση των ανασκαφών στην ρωμαϊκή έπαυλη στη θέση Κατουνίστρα του Λουτρακίου, η μελέτη και επισκευή του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο και η ενίσχυση του Διεθνούς Κέντρου Χορού της Καλαμάτας.
Την σύμβαση για τα έργα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο εκ μέρους της εκκλησίας υπέγραψε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ενώ πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας Ιωάννης Μαντζούνης για το ίδιο θέμα είχε επισκεφθεί τον Γ.Γ. Πολιτισμού Γ.Διδασκάλου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ι. Μαλτέζο και τον εφημέριο του Ναού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ