ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Μαίνονται τα πυρήνα μέτωπα σε Μεσσηνία, Ηλεία, Αρκαδία, Λακωνία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:09:00 π.μ. | | | | |
Μαίνονται τα πυρήνα μέτωπα σε Μεσσηνία, Ηλεία, Αρκαδία, Λακωνία
Πύρινα μέτωπα μαίνονται σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη ενώ οι φλόγες έχουν ήδη περάσει στην Αρκαδία από την Ηλεία και τη Μεσσηνία.


Ήδη από χθες το μεσημέρι έχουν εκκενωθεί πολλοί οικισμοί ενώ το απόγευμα του Σαββάτου εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους οι κοινότητες Ελαίας, Χώρας, Ραχών, Νεοχωρίου, Τουμπιτσίου, Δάφνης και Δωδεκαμέτρου.

Στη Γορτυνία σύμφωνα με την ΕΡΤ κάηκε παρθένο δάσος, με την καταστροφή να είναι τεράστια.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα βγει εργολαβία οδικού δικτύου για έργα αποκατάστασης των ζημιών.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στις περιοχές Αχλαδινή και Δούκας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις, καθώς επίσης και στις γειτονικές περιοχές Ξηρόκαμπος και Λούβρο.

Με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο ενώ εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 πεζοπόρα τμήματα, καθώς και ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ακόμη, στην περιοχή συνεχίζει να βρίσκεται το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος». Στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων εξάλλου συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να επιχειρούν, τόσο στο μέτωπο της φωτιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια, της Μεσσηνίας, όσο και σε γειτονικό μέτωπο στην περιοχή της Μεγαλόπολης, που πέρασε στην Αρκαδία από την Μέλπεια.

Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν, αποτελούνται από 95 πυροσβέστες με 25 οχήματα με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά στην Ανατολική Μάνη της Λακωνίας, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του Κρυονερίου.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιούν ρίψεις νερού, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ