ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Αργολίδα: Το Δρέπανο γιόρτασε τους Αγίους Αδριανό και Ναταλία (βίντεο)

Αργολίδα: Το Δρέπανο γιόρτασε τους Αγίους Αδριανό και Ναταλία (βίντεο)
Με μεγάλη λαμπρότητα, εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δρέπανο Ναυπλίου.
Φέτος τον πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδος, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Φέτος παρευβρέθηκαν πολλοί Ιερείς από το Ναύπλιο και το Άργος,ενώ το εσπερινό παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αργολίδας Ι. Αδριανός και Α.Πουλάς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Πελοποννήσου Ι.Μαντζούνης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γ. Καχριμάνης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ.Ράλλη, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δημου Ναυπλιέων Ν. Αναστασίου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικης Προστασίας Σ. Γαβρήλος κα.
Για δεύτερη χρονιά λόγω των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης για τον covid-19 δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων .
Ο Ιερός Ναός των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας είναι χτισμένος προ του 1830, βάση μαρτυριών, καθώς και από τις ημερομηνίες σε κάποιες παλιές εικόνες, μάλιστα, λέγεται πως υπήρχε εκεί άλλος ναός μικρός και οι κάτοικοι της περιοχής τον γκρέμισαν, για να φτιάξουν τον σημερινό μεγαλοπρεπή ναό.
Ο εφημέριος του ναού, π. Ιωάννης Μπαβέλας, ευχαρίστησε θερμά τους Ιερείς και όλο το κόσμο για την παρουσία τους στην εορτή των Αγίων, ενω στο τέλος το χωρίο φώτισαν δεκάδες βεγγαλικά
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ