ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Νίκος Κοντός για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας: Ο Πολιτισμός στην Εκπαίδευση είναι το μέλλον του τόπου μας

Νίκος Κοντός για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας: Ο Πολιτισμός στην Εκπαίδευση είναι το μέλλον του τόπου μας
Η Αργολίδα ένας τόπος με μακραίωνη Ιστορία και πλούσιο Πολιτισμό έχει ανάγκη την δημιουργία και στήριξη εκπαιδευτικών δομών που εκτός της βασικής διδασκαλίας να καλλιεργούν και τις τέχνες όπως: Μουσική, χορός, Θέατρο, εικαστικά. Μετά την επιτυχημένη εδώ και χρόνια λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στην Προσύμνη, φέτος ιδρύθηκε και θα λειτουργήσει για πρώτη φορά Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο.


Οφείλουμε ως κοινωνία να στηρίξουμε το νέο αυτό σχολείο, να του δώσουμε προοπτική έτσι ώστε να αποτελέσει ένα φωτεινό παράδειγμα το οποίο θα στεγάσει τις ιδιαίτερες δημιουργικές ανησυχίες των μαθητών του νομού μας. Μέχρι τις 31 Αυγούστου που είναι η καταληκτική ημερομηνία εγγραφών στην πρώτη τάξη του Καλλιτεχνικού Σχολείου ας στηρίξουμε, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας μας, την προσπάθεια για τη συμμετοχή όσων παιδιών ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το νέο αυτό εγχείρημα.

Όπωσδήποτε, αναμένουμε από την πολιτεία να κατασκευάσει ένα νέο κτηριακό συγκρότημα το οποίο θα εξασφαλίζει ένα σύγχρονο και κατάλληλο περιβάλλον, με όλες τις προδιαγραφές ώστε να καλλιεργούνται και να προάγονται οι καλλιτεχνικές κλίσεις των παιδιών που θα το παρακολουθούν. Οι Δήμοι της περιοχής μας καθώς και η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλουν να σταθούν αρωγοί στα πρώτα βήματα του Καλλιτεχνικού Σχολείου και να παρέχουν την ουσιαστική στήριξη τους στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας στο φιλόξενο χωριό της Προσύμνης του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Ο Πολιτισμός στην Εκπαίδευση είναι το μέλλον του τόπου μας!!!

Νίκος Κοντός
Δημοτικος Συμβουλος
Άργους-Μυκηνών
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ