ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Οι σήραγγες στην ΕΟ Κορίνθου - Τρίπολης – Καλαμάτας θα πάρουν ονόματα ηρώων της Επανάστασης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:35:00 π.μ. | | | | |
Οι σήραγγες στην ΕΟ Κορίνθου - Τρίπολης – Καλαμάτας θα πάρουν ονόματα ηρώων της Επανάστασης
Συνάντηση του Π. Νίκα με τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, στον οποίον έθεσε για μία ακόμα φορά το ζήτημα των έργων της παράκαμψης των Λαγκαδίων και το Σπάρτι (Πυρί) – Γύθειο, ενώ από την πλευρά του ο γ.γ. τον ενημέρωσε ότι επίκειται απόφαση για την ονοματοδοσία των σηράγγων του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα με ήρωες της Επανάστασης του 1821, όπως έχει προταθεί από την περιφερειακή Αρχή.


ΜΕ ΤΟ “ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ”

Οι επαφές του περιφερειάρχη στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα, με τη συνάντηση που είχε με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), γνωστής και ως Υπερταμείο.

Κατά τη συνάντηση έγινε γνωστό ότι έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των διαδικασιών που αφορούν στο έργο της εκατέρωθεν περίφραξης της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου, ενώ εξετάστηκε η δημιουργία δίπλα της, με φυσικά υλικά, ενός πεζοδρόμου μήκους 7 χιλιομέτρων -κατά μήκος της διώρυγας, στην πλευρά της Πελοποννήσου. Προς αυτή την κατεύθυνση ξεκινά η εκπόνηση της σχετικής μελέτης από την Περιφέρεια.

Ακόμα, γνωστοποιήθηκε ότι έχει ξεκινήσει από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η εκπόνηση ενός ειδικού χωροταξικού σχεδίου για τον χώρο πέριξ της διώρυγας.

Τέλος, έγινε συζήτηση σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών για την δημιουργία υδατοδρομίου στην λίμνη Τάκα, με προοπτική να εξελιχθεί στο κεντρικό υδατοδρόμιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θέμα για το οποίο διαπιστώθηκε ότι υπάρχει εξαιρετική συνεργασία όλων των πλευρών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ