ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Ζωή Κεχαγιά: Άργος και Ναύπλιο ενώθηκαν για να δημιουργήσουν κάτι πολύ όμορφο στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:03:00 μ.μ. | | | |
Ζωή Κεχαγιά: Άργος και Ναύπλιο ενώθηκαν για να δημιουργήσουν κάτι πολύ όμορφο στην Αργολίδα
Κάθε νέα προσπάθεια χρειάζεται και τα δυνατά στηρίγματά της. Γι αυτό και όταν οι Δαναοί Αργους αποφάσισαν να πορευτούν μαζί με πρώην παίκτριες του Οίακα Ναυπλίου για να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα ενώσει τις δύο μεγάλες πόλεις της Αργολίδας, ήξεραν πως πρέπει να την στελεχώσουν σωστά. 

Και όταν μέσα από μια σειρά δυσκολιών, παρουσιάστηκε η ευκαιρία της απόκτησης της Ζωής Κεχαγιά, έσπευσαν να την εκμεταλλευτούν. “Δύο πόλεις, μια ομάδα”, είναι λοιπόν το σύνθημα και τον πιο ενωτικό ρόλο τον παίζει – πέρα από τη διοίκηση που είναι το Α και το Ω – η παρουσία δύο αθλητριών.

Η ντόπια – από την Δαλαμανάρα – Τόνια Δανούση έκανε την αρχή και όταν η Κεχαγιά αναγκάστηκε για προσωπικούς λόγους να αποχωρήσει από την Σαντορίνη, αποκτήθηκε και από μία από τις καλύτερες σκόρερ του ελληνικού μπάσκετ γυναικών. 

Η Ζωή Κεχαγιά μίλησε στη Basketa για τους λόγους που την οδήγησαν στον Άργος και ανέλυσε όλο το πλάνο που υπάρχει για το μπάσκετ γυναικών στην Αργολίδα.

– Μπήκαμε στη σελίδα των Δαναών στο facebook και διαβάσαμε το περιβόητο σύνθημα “δύο πόλεις, μια ομάδα”. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

«Οτι το Ναύπλιο και η Αργολίδα ενώθηκαν για έναν πολύ ωραίο και ιδιαίτερο σκοπό. Οταν είσαι από μακριά και ακούς για τις δύο μεγάλες πόλεις ενός νομού, φαντάζεσαι και την κλασσική κόντρα, αλλά τέτοια πράγματα δεν έχω καταλάβει εδώ. Το Άργος και το Ναύπλιο έχουν τη δική τους ομορφιά και ιστορία και ως πόλεις και ως προς το αθλητικό κομμάτι και τώρα έγιναν ένα για το μπάσκετ. Οι δύο ομάδες έπαιζαν πέρυσι στην Α2 και φέτος αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργηθεί κάτι ακόμα πιο μεγάλο. Διοικητικά στελέχη των δύο συλλόγων προχώρησαν μαζί, παίκτριες από τον Οίακα πήραν μεταγραφή στους Δαναούς και δημιουργήθηκε κάτι δυνατό και ωραίο».

– Πολλοί σκέφτηκαν πως με τη δική σου προσθήκη η ομάδα κυνηγάει την άνοδο. Αυτός είναι ο στόχος;

«Αυτή η ομάδα δεν ενώθηκε για να τα παίξει όλα για όλα για μία χρονιά. Είμαι παίκτρια, η δουλειά μου είναι στο γήπεδο, δεν ξέρω πόσο θα αγωνίζομαι και θα είμαι εδώ, αλλά αυτό που έχω αντιληφθεί είναι ότι οι Δαναοί έχουν όραμα. Υπάρχει πλάνο 5ετίας για να καθιερωθούν οι Δαναοί στις Εθνικές κατηγορίες και όχι να τα κάνουν όλα σε έναν χρόνο. Στόχος λοιπόν, είναι η παραμονή και η εδραίωση στην Α2 κι από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει. Στόχος επίσης είναι να αγαπήσουν και να αγκαλιάσουν και οι δύο πόλεις την ομάδα. Και το Αργος και το Ναύπλιο. Αυτά είναι πιο σημαντικά από μία καλή χρονιά και μία άνοδο»

– Τι είναι αυτό που βρήκες και σου αρέσει στην Αργολίδα;

«Είναι η διοίκηση αυτού του συλλόγου, που ζει και αναπνέει για την ομάδα, τρέχει από το πρωί ως το βράδυ. Είναι οι κυρίες Καπετάνιου, Ντούκου και Νταή που πήραν την απόφαση να προχωρήσουν μαζί και έχουν δημιουργήσει κάτι πολύ ωραίο. Και παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που είναι λογικό να παρουσιάζονται, δείχνουν αποφασισμένες να μην αφήσουν κανέναν και καμία να τους χαλάσει αυτό που έφτιαξαν».

– Εσύ με τις θα είσαι ευχαριστημένη στο τέλος της σεζόν;

«Θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένη αν τελειώσει η σεζόν, αν ολοκληρωθεί κανονικά. Δυστυχώς εδώ και δύο χρόνια ο κορονοϊός μας άλλαξε κάθε σχέδιο. Θέλουμε να είμαστε υγιείς και να ευχαριστηθούμε το μπάσκετ. Μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί έχει δημιουργηθεί ένα ρόστερ με καλούς χαρακτήρες και ταλέντο. Είναι ένας συνδυασμός των ικανότατων ντόπιων κοριτσιών από το Ναύπλιο και το Αργος, μεταγραφών μικρότερων κοριτσιών με ταλέντο, παίκτριες όπως η Δανούση και η Μπαλλά με εμπειρία και εικόνες από Α1 και Α2 και εμένα την παλιότερη απ όλες, που θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα για να πετύχει όλο αυτό το εγχείρημα. Στο δικό μας χέρι, της διοίκησης και των παικτριών, είναι να είμαστε όλες ευχαριστημένες στο τέλος».

– Θα μας πεις και κάτι για τη Σαντορίνη; Επαιξες εκεί για τρεις μήνες και δεν έμεινες τελικά.


«Η Σαντορίνη ήταν μια σύντομη, αλλά όμορφη συνεργασία. Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε νωρίς αλλά εμείς ήμασταν αήττητες, με τον προπονητή Τεό Λιάκο συνεργαστήκαμε άψογα γιατί πάνω απ’ όλα ήταν γνώστης και καλός άνθρωπος, με τις παίκτριες ήταν όλα σωστά, η διοίκηση φέρθηκε άψογα. Κυρίως ο κύριος Βαλάντης Βλαβιανός. Όμως ήταν αδύνατο για μένα να μείνω στη Σαντορίνη, το συζήτησα με τον κύριο Βλαβιανό και κατάλαβε πως οι λόγοι ήταν σημαντικοί. Αγαπάνε το μπάσκετ στο νησί και μια μέρα θα φτάσουν πολύ ψηλά».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ