ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Ναύπλιο: Τον Άγιο Ευστάθιο γιόρτασαν στον Άγιο Αδριανό (Κατσίγκρι) - (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:06:00 μ.μ. | | | |
Ναύπλιο: Τον Άγιο Ευστάθιο γιόρτασαν στον Άγιο Αδριανό (Κατσίγκρι) - (βίντεο)
Τον Μεγαλομάρτυρα της χριστιανικής εκκλησίας Άγιο Ευστάθιο, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 20 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουν στο εκκλησάκι που βρίσκεται στον Άγιο Αδριανό (Κατσίγκρι) στο Ναύπλιο.
Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας & θείου κηρύγματος προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως π. Χρυσοστόμου Παπουλέση τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου.
Τον Εσπερινό παρακολούθησε πολύς κόσμος από την περιοχή που τιμά τη μνήμη του Αγίου Ευσταθίου, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος. 
Στο τέλος του Εσπερινού ο εφημέριος του Ι.Ν. π. Παναγιώτης Δήμας εκφράζοντας και το εκκλησιαστικό συμβουλιο του Ναού ευχαρίστησε τον Δήμο Ναυπλιέων και προσωπικά τον Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο για την δημιουργία της παιδικής χαράς και την ανάπλαση και ανακαίνιση του περιβάλλοντος χώρου και της εκκλησίας.  
Ο Ευστάθιος ονομαζόταν αρχικά Πλακίδας και ήταν ανώτερος αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού. Μία μέρα καθώς κυνηγούσε ένα ελάφι, είδε στα κέρατά του να φέρει σταυρό και άκουσε μία φωνή που τον καλούσε να γίνει χριστιανός. Με αυτό το όραμα πίστεψε στη νέα θρησκεία και βαπτίστηκε χριστιανός με το όνομα Ευστάθιος. Χριστιανοί βαπτίστηκαν και η γυναίκα του Τατιανή, που έλαβε το όνομα Θεοπίστη και τα δύο παιδιά του που έλαβαν τα ονόματα Αγάπιος και Θεόπιστος.
Όταν ο αυτοκράτορας Τραϊανός πληροφορήθηκε ότι αξιωματικός του ασπάσθηκε το χριστιανισμό, τον καθαίρεσε και τον εξόρισε μαζί με την οικογένειά του. Στη συνέχεια, η τιμωρία του περιλάμβανε χωρισμό από την οικογένειά του, γεγονός, που πίκρανε πολύ τον Ευστάθιο.
Μετά από χρόνια, ο Τραϊανός θυμήθηκε τον ικανότατο αξιωματικό του Ευστάθιο, όταν βρέθηκε σε δυσχέρεια, και τον επανέφερε στο στράτευμα. Στην πορεία, ξαναβρήκε την οικογένειά του κι ένοιωσε μεγάλη χαρά.
Ο διάδοχος, όμως, του Τραϊανού, Αδριανός, απαίτησε από τον Ευστάθιο να προσκυνήσει και πάλι τα είδωλα. Ο Ευστάθιος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να βασανιστεί αυτός και η οικογένεια του μέχρι θανάτου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ