ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ερώτηση Βελόπουλου: Οι κάτοικοι στο Αδάμι Αργολίδας αρνούνται την εγκατάσταση ΑΠΕ στην περιοχή τους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:51:00 π.μ. | | | | |
Ερώτηση Βελόπουλου: Οι κάτοικοι στο Αδάμι Αργολίδας αρνούνται την εγκατάσταση ΑΠΕ στην περιοχή τους
Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Αργολίδας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπικό δημοσίευμα του Διαδικτύου, συνεδρίασε, πρόσφατα, συνέλευση πολιτών της Κοινότητας Αδαμίου, του Δήμου Επιδαύρου, με θέμα την γνωμοδότηση της περιβαλλοντικής μελέτης της εγκατάστασης Αιολικού πάρκου, που θα ξεκινά από την περιοχή του Δήμου Επιδαύρου και θα καταλήγει στον Δήμο Ναυπλιέων. 

Σε αυτήν και με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου ελήφθη απόφαση ενάντια στην βούληση ιδιωτικής εταιρείας να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες στην ευρύτερη περιοχή και να την μετατρέψει, όπως ελέχθη, σε «στάνη ανεμογεννητριών». Οι εκπρόσωποι της εταιρείας, ως είθισται, πρόταξαν τα ανταποδοτικά τέλη, ως προμετωπίδα πειθούς και την υποσχεσιολογία περί πολιτικής της εταιρείας για το ότι στο απώτερο μέλλον θα προβεί σε δωρεές.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να υιοθετήσετε και να αποδεχτείτε την βούληση και την σχετική απόφαση των κατοίκων της Κοινότητας Αδαμίου, του Δήμου Επιδαύρου, της Αργολίδας, που αφορά σε ξεκάθαρη άρνησή τους για κάθε προοπτική εγκατάστασης Μονάδων «ΑΠΕ» στην περιοχή τους;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ