ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας για την Παγκόσμια ημέρα πρώτων βοηθειών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας για την Παγκόσμια ημέρα πρώτων βοηθειών
Κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως η παγκόσμια ημέρα πρώτων βοηθειών.
 
Η σπουδαιότητα της γνώσης των πρώτων βοηθειών είναι προφανής εάν αναλογιστούμε ότι στην Ευρώπη συμβαίνουν 100 εκατομμύρια περίπου έκτακτα περιστατικά σε ετήσια βάση.
 
Επιπλέον οι Ευρωπαίοι πολίτες στις μέρες μας καλούνται να αντιμετωπίσουν τις λεγόμενες σύγχρονες απειλές, όπως τα τεχνολογικά ατυχήματα, την αύξηση των τροχαίων, εργατικών ατυχημάτων, καρδιακών επεισοδίων καθώς και ατυχήματα που προκύπτουν από τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Έτσι λοιπόν όλοι εμείς οι εθελοντές διασώστες της Ε.Ο.Δ. εκπαιδευόμαστε συνεχώς στις πρώτες βοήθειες όπου είμαστε πιστοποιημένοι και στη συνέχεια επιλέγουμε το τμήμα που θα ακολουθήσουμε.


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας δραστηριοποιείται στους παρακάτω τομείς:

Ορεινή Διάσωση

Υπεύθυνος: Σωτηρόπουλος Αθανάσιος

Το Τμήμα Ορεινής Διάσωσης είναι το παλαιότερο τμήμα στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο

Υπεύθυνος: Αγγελόπουλος Γιώργος

Στελεχωμένο από έμπειρους αυτοδύτες, χειριστές ταχυπλόων σκαφών, ιστιοπλόους, ναυαγοσώστες και προσωπικό υποστήριξης συμβάλει στην Έρευνα και Διάσωση (S.A.R.) σε θάλασσα, ποτάμια, λίμνες συνεργαζόμενο άριστα τόσο με τις Λιμενικές Αρχές όσο και με την Πολεμική Αεροπορία.

Αντιμετώπιση Καταστροφών

Υπεύθυνος: Σταυρόπουλος Γιώργος

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών ( Τ.Α.Κ.) της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης δραστηριοποιείται από το 1994 σε επιχειρήσεις Έρευνας & Διάσωσης σε Αστικό Περιβάλλον (U.S.A.R), ενώ πήρε την σημερινή του μορφή το 2003.

Πρώτες Βοήθειες

Υπεύθυνος: Τσίωρος Κωνσταντίνος

Επαγγελματίες στον χώρο της υγείας υποστηρίζουν τα διασωστικά τμήματα της Ε.Ο.Δ. παρέχοντας πρώτες βοήθειες κατά την διάρκεια των αποστολών. Παράλληλα εκπαιδεύουν νέους εθελοντές στις πρώτες βοήθειες.

Έρευνα και Τεχνολογία

Υπεύθυνος: Δεδεβέσης Γιώργος
Υπεύθυνος drone: Δημήτριος Καρυοφύλλας

Η αξιοποίηση των εξειδικευμένων γνώσεων μελών της Ε.Ο.Δ. οδήγησε στην εκμετάλλευση της σύγχρονης τεχνολογίας και την εστίασή της στην δημιουργία εφαρμογών και συσκευών χρήσιμων στην Έρευνα και Διάσωση.

Ανθρωπιστικές Αποστολές

Το τμήμα αυτό της Ε.Ο.Δ. συγκεντρώνει , μεταφέρει και διανέμει ανθρωπιστική βοήθεια σε πληγέντες πληθυσμούς από θεομηνίες ή έκρυθμες καταστάσεις, όπως επίσης διαχειρίζεται προγράμματα βοήθειας προς τρίτες χώρες σε συνεργασία τόσο με το Ελληνικό Κράτος όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ECHO*).

Σκύλοι Έρευνας

Υπεύθυνος: Δουμένης Ιερόθεος

Το Τμήμα Σκύλων Έρευνας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ιδρύθηκε για την ενίσχυση των υπολοίπων τμημάτων στην έρευνα αγνοουμένων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ