ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ανδριανός: Ανάγκη στήριξης των παραγωγών με επιδότηση για την κάλυψη των αυξήσεων στο αγροτικό ρεύμα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:53:00 μ.μ. |
Ανδριανός: Ανάγκη στήριξης των παραγωγών με επιδότηση για την κάλυψη των αυξήσεων στο αγροτικό ρεύμα
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Λιβανό με θέμα την ανάγκη στήριξης των παραγωγών με επιδότηση για την κάλυψη των αυξήσεων στο αγροτικό ρεύμα.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο των μεγάλων αυξήσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής φυσικού αερίου κλπ, οι παραγωγοί δικαιούχοι αγροτικού ρεύματος καλούνται να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση στηρίζουν τα νοικοκυριά με την επιδότηση που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ για την κάλυψη των αυξήσεων στους λογαριασμούς τους.

Είναι γνωστό ότι οι αγρότες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής χρειάζεται να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους με τις γεωτρήσεις και τα λοιπά αντλιοστάσια, που καταναλώνουν πολύ ρεύμα, πολλαπλάσιες φορές με αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής να είναι δυσβάσταχτο λόγω των αυξήσεων. Αν σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί προσθέσουμε και τις ζημιές από παγετούς και καύσωνες που έχουν ως αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις την ολική καταστροφή, και τα ευρύτερα προβλήματα πρόσβασης στις αγορές λόγω της πανδημίας, καθίσταται σαφές ότι αδυνατούν πλέον να καλλιεργήσουν και να επιβιώσουν.

Καθώς λοιπόν υπάρχει αγωνία αλλά και σύγχυση για το αν συμπεριλαμβάνονται στις ευνοϊκές προβλέψεις για την επιδότηση των λογαριασμών παραγωγών δικαιούχων αγροτικού ρεύματος, καθίσταται αναγκαία η σχετική διευκρίνηση.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Αν συμπεριλαμβάνονται, όπως είναι αναγκαίο, οι παραγωγοί δικαιούχοι αγροτικού ρεύματος στις ευνοϊκές προβλέψεις για την επιδότηση των λογαριασμών».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ