ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Όχι στο αίτημα Ελλήνων υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Όχι στο αίτημα Ελλήνων υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε τα αιτήματα Ελλήνων υγειονομικών, κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Το Δικαστήριο έλαβε στις 2 Σεπτεμβρίου δύο αιτήματα από 30 υγειονομικούς- που εργάζονται ανεξάρτητα ή σε δημόσιους θεσμούς υγείας- κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Οι υγειονομικοί ζήτησαν από το Δικαστήριο να επιβάλλει προσωρινά μέτρα και να αναστείλει αμέσως την εφαρμογή του σχετικού νόμου.

Στις αιτήσεις τους επικαλούνταν τα άρθρα 2 (δικαίωμα στη ζωή), 3 (απαγόρευση απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης), 4 (απαγόρευση της δουλείας και της αναγκαστικής εργασίας), 5 (δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια), 6 (δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη), 8 (δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) και 14 (απαγόρευση των διακρίσεων).

Στις 7 Σεπτεμβρίου το Δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει τα αιτήματα για προσωρινά μέτρα, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση ότι είναι εκτός του κανονισμού 39.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τέτοια αιτήματα εγκρίνονται ως εξαίρεση, όταν οι αιτούντες σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετώπιζαν πραγματικό κίνδυνο μη αναστρέψιμης βλάβης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ